Ko je Lazar Vukićević za kojim se traga? Stavili mu bomba ispod poršea, poznat po pucnjavi na Vavića

Lazar je nestao u sredu

  • 4
Otet muskarac, otmica Foto: Shutterstock

Lazar Vukićević, koji je nestao u sredu uveče u javnosti je poznat kao navijač "Crvene zvezde", koji je učestvovao u pucnjavi na Nikolu Vavića.

Pomenuta pucnjava se dogodila pre oko tri godine ispred jednog poznatog prestoničkog lokala.

Lazar i njegov drug su posle kraće svađe i tuče u toaletu kluba ispred lokala u centru Beograda pucali na Miloša Nikolića i Nikolu Vavića, koji je važio za istaknutog člana navijačke grupe Alkatraz.

Navijač Crvene Zvezde je ponovo došao u žižu javnosti kad je samo pukom srećom izbegao smrt jer je bomba postavljena ispod njegovog "poršea" trebalo da eksplodira u trenutku dok je on za volanom.

Napad se desio 7. oktobra prošle godine.

Nepoznati napadač aktivirao je daljinsku bombu dok je stajao u neposrednoj blizini Riječke ulice, u kojoj je "porše" bio parkiran. Prvi nalazi istrage su pokazali da je sreća u nesreći to što je "paklena naprava" nestručno postavljena, pa su izbegnute žrtve.

- Eksploziv je bio prikačen ispod sedišta vozača. Sumnjamo da je napadač nadgledao taj deo ulice i čekao pogodan momenat da ga aktivira. Prema nekim informacijama, Lazar je došao kući nekoliko minuta pre detonacije. Moguće je da je sasvim slučajno izbegao smaknuće - naveo je tad izvor blizak istrazi, prenosili su mediji.

Istražitelji su sumnjali da su za Vukićevića mlađeg bila spremljena dva scenarija. U prvom, eksploziv bi bio aktiviran kad sedne za volan, a u drugom kada prolazi pored "poršea".

Prema navodima drugog izvora, koji je bio upućen u slučaj, pretpostavljalo se da je ispod "poršea", koji je pripadao Lazarovom ocu Miodragu, a koji je Lazar vozio, bilo oko kilogram plastičnog eksploziva.

- Sumnja se da je daljinski aktiviran, te se iz tog razloga i veruje da je bio postavljen u nameri da se ubije žrtva. Postoji sumnja da je eksplozivna naprava aktivirana iz susedne ulice - rekao je izvor upoznat sa slučajem.

On je dodao da se sumnjalo da onaj koji je bombu aktivirao nije imao direktan vizuelni kontakt.

- Postoji mogućnost da je onaj koji je aktivirao bombu video Vukićevića na ulici, ili nekog ko liči na njega, pa je odmah i pretpostavio da je on ušao u automobil. S druge strane, ređe se koriste ovako skupe eksplozivne naprave samo za zastrašivanje i opomene. Šta je pozadina i s kakvom namerom je postavljena i aktivirana eksplozivna naprava, biće utvrđeno istragom koja je u toku - rekao je tom prilikom sagovornik i dodao da Vukićević navodno nije znao ko bi mogao i zašto da stoji iza napada.

Video: Eksplodirao džip na Novom Beogradu: Teško povređen Strahinja Stojanović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA