Sakrio 130 kilograma marihuane ispod letvica za parket, delovao "opušteno" kad su ga privodili

Vozač je zajedno sa svom otkrivenom drogom i kamionom predat u dalju nadležnost policiji i Višem tužilaštvu iz Pančeva

  • 3
Zaplenjena marihuana Krijumčario 130 kilograma marihuane Foto: Uprava carina

Carinici su 18. oktobra 2020. godine na izlazu prelaza Vatin uspeli da otkriju i spreče krijumčarenje 130 kilograma marihuane skrivene u konstrukciji jedne kamionske prikolice, koja se uputila ka Poljskoj.

Vozač (40) iz Ljubovije je tokom otkrivanja ovog krivičnog dela bio smiren, ali je moguće da je to bilo tako zahvaljujući tabeletama za smirenje, koje su otkrivene u njegovoj ličnoj torbici.

Prekršaj je otkriven u ranim jutarnjim časovima, i to ne na osnovu bilo kakve dojave, već zahvaljujući angažovanju carinskih službenika redovne smene kojima nije prvi put da na istom mestu u konstrukciji kamiona pronalaze krijumčarenu robu.

U trenutku kada je kamion paraćinskih registarskih oznaka sa prikolicom registrovanom na sjeničke tablice, pristigao na red za redovnu izlaznu kontrolu, iskusni carinici su odmah znali, na osnovu primene kriterijuma analize rizika, da bi trebalo detaljno proveriti šta kamion zapravo prevozi.

Kamion je imao tzv. korito u unutrašnjoti konstrukcije, koje se često koristi za krijumčarenje, pa su carinici unutra ubacili nešto kako bi na osnovu zvuka utvrdili da li je ono prazno kako bi i trebalo da bude.

Zvuk, koji su, međutim, začuli otkrio je da se u unutrašnjosti ipak nešto nalazi, zbog čega je odmah sprovedena detaljna kontrola.

Ispod letvica za pravljenje parketa od orahovog drveta, koje je kamion prevozio kao prijavljen tovar, bilo je sakriveno i 130 kilograma marihuane pakovane u pakete od po jedan kilogram.

Slučaj je odmah prijavljen policiji i tužilaštvu, u čijem prisustvu je i obavljeno merenje na robnoj ispostavi na kojoj postoje uslovi za kompletan istovar kamiona.

Vozač je zajedno sa svom otkrivenom drogom i kamionom predat u dalju nadležnost policiji i Višem tužilaštvu iz Pančeva.

Video: Kesice kokaina i hašiš u šimikama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pavke

    18. oktobar 2020 | 17:55

    Pa bolje da je pao kod Rumuna . Tamo bi vise ležao u prdekani💪💪💪

  • 😛

    18. oktobar 2020 | 21:33

    Mogao je kod mene u livadu.. taman da mi po oru njivu.

  • Miki

    30. oktobar 2020 | 19:26

    Kaka crna analiza rizika,pretpostavke itd.klasicna namestaljka !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA