• 0

Podneta optužnica protiv mladića iz Karlovaca osumnjičenog da je silovao rođaka (9) nakon rođendana

, Telegraf

Tokom istrage ispitani su svi svedoci za koje je tužilaštvo smatralo da imaju neposredna saznanja neophodna za krivični postupak

  • 0
Silovanje, nasilje, maltretiranje, stop, dete

Foto ilustracija: Shutterstock

Novosadsko Više javno tužilaštvo podiglo je 13. oktobra otužnicu protiv A. P. (30) iz Sremskih Karlovaca, osumnjičenog da je seksualno zlostavljao devetogodišnjeg dečaka iz istog mesta, inače njegovog rođaka.

Takođe, A. P. ostaje iza rešetaka jer mu je pritvor ponovo produžen do 13. novembra, piše Dnevnik.

Podsetimo, prethodno mu je pritvor bio produžen do danas da boravkom na slobodi ne bi mogao da utiče na svedoke, zbog bojazni od ponavljanja dela, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Tokom istrage ispitani su svi svedoci za koje je tužilaštvo smatralo da imaju neposredna saznanja neophodna za krivični postupak. Dostavljeni su i svi neophodni nalazi i mišljenja tima za sudsku psihijatriju.

A. P. se sumnjiči se da je u noći između 14. i 15. juna seksualno zlostavljao mališana. On ga je odveo na jednu rođendansku proslavu u naselju Doka - Čerat u Sremskim Karlovcima, gde je bilo dosta gostiju, a kući ga je vratio oko četiri sata ujutro. Na putu do kuće, prema nezvaničnim saznanjima, A. P. je dečaka nosio u naručju, jer se dete nije osećalo dobro, a onda je, dok su prelazili preko livade, kako se sumnja, napastvovao mališana, posle čega ga je odveo kući.

Dečak je, po povratku kući, odmah legao da spava i dugo nije ustajao iz kreveta, što je njegovim roditeljima, posebno majci bilo sumnjivo. Kada je rekao da je duže spavao nego što je imao običaj jer ga jako boli stomak, roditelji su ga odveli kod lekara na pregled, na kojem je utvrđeno da ima ozbiljne povrede i da je seksualno zlostavljan.

Nakon toga slučaj je prijavljen policiji.

Uprkos tome što mališan otežano govori zbog problema sa sluhom, dao je iskaz o onome što mu se dogodilo, a inspektori su, posle toga obavili razgovor s više osoba koje su prisustvovale rođendanskom slavlju. Uzeti su brisevi za DNK analizu, kao i delovi odeće. Desetak dana kasnije uhapšen je dečakov rođak A. P, koji ga je i odveo na proslavu.

Prema nezvaničnim saznanjima, osumnjičeni A. P. je nakon privođenja tvrdio da je bio pijan i da se ne seća šta se te večeri dogodilo.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima