• 4

Policija se razmilela ulicama Novog Sada: 1.000 prijava samo za ovaj prekršaj, na 2. mestu telefon

, Telegraf

Nenajavljene kontrole učesnika saobraćaja

  • 4
Saobraćajna policija

Foto: Marko Jovanović

Poslednjih nedelja vidno je prisustvo saobraćajnih policajaca na ulicama Novog Sada. Ove kontrole učesnika u saobraćaju nisu najavljene, a kako sami kažu, kontrolišu kako bi se poštovao red i da se ne bi stvarali veliki saobraćajni “čepovi”.

Jedan od najčešćih prekršaja koji prave vozači automobila u Novom Sadu jeste nepropisno parkiranje u krajnje desnoj kolovoznoj traci, za koje je u poslednjih mesec dana napisano oko 1.000 prekršajnih prijava, piše NSuzivo.

Prema rečima Milana Galića iz novosadske Policijske uprave, dovoljno je jedno tako parkirano vozilo da poremeti saobraćaj i da se stvore nepotrebne gužve duž većeg dela Bulevara oslobođenja. Zauzeta krajnja desna kolovozna traka je prvenstveno namenjena gradskim autobusima, pa oni najviše i trpe zbog nepropisno parkiranih automobila.

Osim ovog prekršaja, često je i korišćenje mobilnog telefona u toku vožnje, nekorišćenje sigurnosnog pojasa, prekoračenje i neprilagođena brzina. Kazne koje plaćaju Novosađani uglavnom su oko 5.000 dinara, a ako ih plate u roku od osam dana, onda se one prepolove.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nody

    Fuj kao da pišete o kakvim gmizavcima pa kazete razmilili se kao da nisu ljudi a posebno policajci koji su ogledalo drzave

  • Baš

    Kazne su male. Treba da je 5,000 a duplo veća ako se ne plati za 7 dana. Ovako ga nagradiš ako plati u roku i to više nije kazna za taj prekršaj.

  • Ja

    Svaka cast, ali samo da se malo dogovorite sa obicnom policijom koja pretresa ljude na ulici i zauzmu jednu a nekad i dve trake! Stane marica, rotacije, oni se setaju po ulici, jos ce ih neko udariti automobilom dok rade posao pa eto jos problema...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima