Optužni predlog protiv radnika i vatrogasca za požar na Adi Huji u kojem su stradale dve osobe

Oni se terete za krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti, a tužilaštvo je predložilo da im sud izrekne kazne ne manje od godinu dana zatvora

  • 1
Fabrika kartona Ada Huja

Foto: Telegraf

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu optužni predlog protiv tri zaposlena u pogonu "Energetika" u krugu preduzeća "Fabrike hartija Beograd" na Adi Huji i jednog vatrogasca zbog nestručnog i neadekvatnog postupanja u gašenju požara, u kom su u julu 2017. godine život izgubile dve osobe, a šest zadobilo telesne povrede.

Optužnim predlogom obuhvaćeni su šef pogona u "Energetici" D. P., kotlovođa M. B., prvi pomoćnik kotlovođe S. I. i dežurni vatrogasac M. K, prenosi Tanjug.

Oni se terete za krivično delo teško delo protiv opšte sigurnosti, a tužilaštvo je predložilo da im sud izrekne kazne ne manje od godinu dana zatvora.

U optužnom predlogu, koji je objavljen na sajtu tužilaštva, navodi se da su okrivljeni 19. jula 2017. godine između 6:15 i 7:02 časova nestručnim i neadekvatnim postupanjem u procesu gašenja požara i neblagovremenim pozivom vatrogasne jedinice izazvali opasnost za život i telo ljudi.

Požar je, kako se navodi, izbio usled samozapaljenja ugljene prašine nataložene na metalnoj kanalici sa električnim provodnicima u bunkeru za ugalj kotlarnice pogona.

U požaru su stradali pripadnici Udruženja za vanredne situacije "Beograd", VSJ Zvezdara M. R. i radnik obezbedenja firme "Avala star" M. J., dok su povređeni zaposleni u fabrici S. J. i vatrogasci D. Z., Z. Đ, S. S., M. LJ. i R. V.

Video: Izgoreo muškarac u požaru u Nišu: Sumnja se da je zaspao sa upaljenom cigaretom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vatrogasac

    26. oktobar 2020 | 16:56

    Ali prvo u zatvor oterati inspektore koji su dozvolili da firma radi i ako je gorela par puta pre toga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA