≫ 

Jezive slike dan posle požara: Od stana iz kog su izvlačili devojčicu ostalo zgarište, oseća se dim

- Vrištala je koliko je mogla: 'Gorim, gorim!' Pekle su nas ruke koliko je bila vrela - rekli su radnici koji su spasavali dete

  • 13

Dan nakon stravičnog požara na Dorćolu, u Ulici Visokog Stevana, u kom je teške opekotine zadobila devojčica (15), na licu mesta zatekli smo samo zgarište. Stan koji se zapalio na 10. spratu stambene zgrade, izgoreo je u potpunosti. Oseća se jak miris dima.

Život devojčice spasili su radnici sa obližnjeg gradilišta koji su čuli njeno dozivanje u pomoć. Oni su se popeli sprat ispod, a potom je preko terase i živog lanca koji su formirali, spustili na bezbedno. Devojčica je zadobila teške opekotine - leđa, nogu i ruku.

Kako smo saznali, požar je izbio zbog slavske sveće koja je gorela i to u trenucima dok je devojčica bila sama u stanu. Ona je istrčala na terasu, vrištala i dozivala pomoć. Prebačena je na reanimaciju na Urgentni centar.

- Vrištala je koliko je mogla: 'Gorim, gorim!' Ja sam mislio da se šali, kad ono stvarno gori. Pekle su nas ruke koliko je bila vrela - rekao je za Telegraf.rs Pavle Gavura, jedan od radnika koji su je spasli.

- Kolege  su me pozvale, rekle da se stan zapalio, da devojka gori. Tamo smo potrčali, prvo smo probali vrata da razvalimo, nismo mogli. Komšija ispod je otvorio vrata, na terasu smo izašli svi. Ona je vikala: 'Gorim, gorim'. Moji su me vezali, držali su me. Ona je bila pri sebi, uhvatila se malo za ogradu, malo je skočila. Ja sam je uhvatio, onda smo je spustili na terasu - ispričao je Pavle Gavura sa kolegama.

Otkrio je i da se mnogo toga ne seća, ali ističe da je devojčica u nevolji "odradila pola posla".

- Zato što je bila prisebna. Drago mi je što je živa - kazao je dodajući da nije razmišljao o svojoj bezbednosti: - Jeste visina, ali držali su me.

Spasavanje je trajalo 15-ak minuta. Kada su se spustili sa zgrade, vozilo Hitne pomoći bilo je ispred.

Njoj je bukvalno dim iz usta izlazio. Bila je sva uplašena. Čujem da je imala preko 60 odsto opekotina, sreća da je ostala živa. Nije nam rekla ništa. Ja sam njoj rekao: 'Tu si s nama, živa si'. Ona se nasmejala i pored svih onih bolova - rekao je.

Od siline požara istopila se i jakna na telu nesrećne devojčice.

Majka tinejdžerke se u to vreme nalazila ispred zgrade i sve posmatrala, nemoćna da pomogne, kako priča jedan od komšija.

- Dok su je spasavali, ona je vikala ćerki da pokupi kosu da joj je plamen ne uhvati, da legne, da izdrži. Bilo je strašno, žena je plakala. Svi smo bili u grču - kazao je komšija.

Video: Snimak dramatične akcije spasavanja devojčice u požaru na Dorćolu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Komsinica Cica

    28. oktobar 2020 | 14:20

    Jadno dete, sita sam se isplakala..Neka se brzo oporavi sa sto manje posledica. I spasiocima neka se vrati dobrim za dobro delo. ❤️

  • BG 1

    28. oktobar 2020 | 13:15

    Sada se aktivira osiguranje i šteta biće nadoknađena.

  • Ich

    28. oktobar 2020 | 15:00

    Poznajem devojcicu,divno dete!Mnogo mi je zao!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA