• 0

Nastavljeno suđenje za ubistvo Blaža Đurovića: Odbrana se pobunila jer opet nisu dostavljeni nalazi

, Telegraf

- Lično imam saznanja zašto NKCF centar ne dostavlja tražene podatke. Ali, polako, doći će trenutak kada će to svi znati - rekla je advokat odbrane

  • 0
Dušanovac, ubistvo, izrešetan Blaža Đurović

Foto: e-stock.us

U sudnici Centralnog zatvora u Beogradu danas je pred Višim sudom nastavljeno suđenje Darku Veskoviću i Nemanji Ivanovu, koji su optuženi za ubistvo Blaža Đurovića 2018. na Dušanovcu.

Sudu opet i pored brojnih zahteva odbrane nije dostavljen DNK profil i elektroferogram u elektronskom obliku koji je radio NKCF MUP Srbije za obojicu optuženih.

O rezultatima veštačenja i kako je do njih došlo saslušana je načelnica ovog centra, koja je objasnila da se takva dokumenta ne dostavljaju elektronskim putem, jer je to pravilo institucije u kojoj radi.

To je dodatno izazvalo nezadovoljstvo odbrane koja smatra da je tako nešto nedopustivo i da nikakva pravila institucija ne mogu biti iznad Zakona o krivičnom postupku, istine i prava na pravičnu odbranu osumnjičenih.

To, kako je objasnila advokat Zora Dobričanin Nikodijević, koja brani optuženog Veskovića, dovodi u sumnju da postoji mogućnost zloupotreba i malverzacija što bi dostavljanjem elektroferograma u elektronskom obliku moglo biti isključeno.

- Znam zašto to pričam. Lično imam saznanja zašto NKCF centar ne dostavlja tražene podatke. Ali, polako, doći će trenutak kada će to svi znati - rekla je advokat.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima