• 0

Bivši fudbaler Crvene zvezde, Zoran Njeguš, oslobođen optužbi za pranje para

, Telegraf

Njeguš je uhapšen sredinom marta 2016. godine u policijskoj akciji "skener"

  • 0
FK Partizan - FK Rad

Foto: Marko Jovanović

Nekadašnji fudbaler Zoran Njeguš oslobođen je od optužbi za pranje para ulaganjem tuđeg prljavog novca u nekretnine na Zlatiboru.

Optužbi za pranje para su oslobođeni i Nemanja Obradović i Željko Papić, dok je Draginja Bajića dobila pet i po godina zatvora zbog pranja para svog pokojnog supruga Vitomira Bajića.

Nebojša Ðokić je dobio sve godine zatvora zbog poreske utaje. Sud će im je presudom izrekao i oduzimanje imovine stečene krivičnim delom. Ovo je prvostepena presuda na koju postoji pravo žalbe, piše Tanjug.

Draginja Bajić je supruga pokojnog Vitomira Bajića, (za kojeg mediji pišu da je bio saradnik optuženog za krijumčarenje kokaina Darka Šarića) koji je kasnije preminuo u zatvoru u Italiji 2011. godine.

Bajićeva i ostali se terete da su od 2007. do 2016. na svoja imena prebacivali imovinu pokojnog Bajića, koga su italijanske vlasti sumnjičile za krijumčarenje narkotika, a sve to kako bi prikrili da je on bio vlasnik nekretnina u Srbiji.

Njeguš i ostali bili su uhapšeni u sredinom marta 2016. godine u policijskoj akciji "skener".

Oni se sumnjiče da su od 2007. godine do 2016. godine sticali i koristili imovinu za koju su znali da potiče iz krivičnog dela organizovanog kriminala u nameri da prikriju nezakonito poreklo imovine koja iznosi više od dva miliona evra.

Znajući da se protiv (sada pokojnog) Vitomira Bajića vodi krivični postupak za delo organizovanog kriminala u Italiji i da je u bekstvu, oni su u nameri da prikriju da je on vlasnik objekata u Srbiji, prebacivali vlasništvo na objektima na svoja imena i ulagali njegov novac stečen krivičnim delom, u kupovinu stanova i ugostiteljskih objekata u Beogradu i na Zlatiboru, kao i u kupovinu udela u privrednom društvu „Parket planet“ D.O.O. u mestu Krnješevci (SO Stara Pazova).

Reč je o pet lokala i jednom ugostiteljskom objektu na Zlatiboru i stanu od 150 kvadratnih metara sa garažom u Novom Beogradu, kao i privrednom društvu "Parket planet" u koji je uložen gotov novac u iznosu od 90.800.000 dinara, saopštilo je ranije tužilaštvo.

Kako je tada navedeno, ni pokojni Bajić, a ni ostali osumnjičeni nisu imali zakonitih prihoda iz kojih bi se opravdala kupovina i sticanje ovih lokala, stanova i udela u privrednom društvu.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima