≫ 

Vesninu ćerkicu Lunu (2) je ubio njen ljubavnik, a ona u zatvoru zatrudnela sa zakonskim suprugom

- Rešio sam da joj oprostim, jer smo mi, ipak, porodica - kaže budući otac

  • 23
Zoran Albić Vesna sa Albićem, optuženim za ubistvo devojčice/ Foto: Facebook

- Zoran Albić (26), iz negotinskog Prahova, nije u noći između 26. i 27. maja prošle godine krvničkim batinjanjem u svojoj kući ubio samo moju ćerku Lunu, koja je tada imala dve godine i osam meseci! Jer, moja supruga Vesna Firulović (25), koja je bila trudna dok je masakrirao dete, pobacila je u pritvoru od stresa koji je zadobila dok je monstrum ubijao našu ćerku.

Ovako, za „Novosti“ počinje priču Dragan Purić (32), iz negotinskog sela Slatina, zakonski muž Vesne Firulović, koji će u decembru opet postati otac.

- Dok je Vesna, koja je sklopila sporazum sa Tužilaštvom da u zatvoru provede narednih osam godina, bila kod kuće u Slatini, sa nanogicom, opet je ostala trudna. Rešio sam da joj oprostim, jer smo mi, ipak, porodica. Tako je moja supruga ponovo ostala u drugom stanju i, ako sve bude kako treba, ja ću u decembra opet postati tata - nastavlja Purić.

Purić kaže da zakon dozvoljava da Vesna u zatvoru čuva dete dve godine, nakon čega će brigu o bebi, ali i njihovom šestogodišnjem sinu, preuzeti on.

- Čekaću je da izađe iz zatvora, nakon čega ćemo početi novi život. Nećemo, gotovo je sigurno, nastaviti da živimo u Slatini, već ćemo sreću potražiti na nekom drugom mestu. Ja ću, svakako, Vesnu čekati dok ne odsluži zatvorsku kaznu. Mi smo, ipak, porodica.

Dragan se nevoljno seća kada je Vesna pobegla od njega i otišla, trudna, u Prahovo, kod Albića.

- Sve je to unapred bilo smišljeno. Moja supruga me je lažno prijavila za nasilje u porodici, zbog čega mi je izrečena mera zabrane prilaska, zbog čega nisam mogao da odem u Prahovo i uzmem Lunu. I zbog toga se sve završilo - neviđenom tragedijom - tvrdi Dragan.

Draganu je tada bila izrečena zabrana prilaska kući, pa je mesec dana spavao u selu kod Vesninih rođaka. Jer, par meseci pre nego što ga je prijavila za nasilje u porodici, njegova supruga je počela da se, posredstvom društvenih mreža, dopisuje sa Zoranom, sa kojim se, dok je bila devojka, kratko zabavljala.

Ubrzo nakon toga, ona je pobegla kod Zorana u Prahovo, a muža je slagala da ide kod drugarice na rođendan. Dragan je ubrzo saznao gde mu se supruga nalazi, ali, kaže, nije smeo da ode i da pokuša da je vrati jer mu je ona pretila da će ga prijaviti policiji, kao što je već i činila, i da će mu uzeti i sina.

- Pitao sam je dok je čekala da ode u zatvor u Požarevec zašto je to uradila. Nikada mi nije dala odgovor. Samo je plakala i plakala. Dok smo čekali da ode u zatvor, dogovorili smo se da se pomirimo i počnemo novi život. Obećao sam joj da ću je čekati. Brinuću se i o našem detetu. Ipak, mi smo porodica…

U Višem sudu u Zaječaru sutra bi trebalo da bude nastavljeno suđenje Zoranu Albiću optuženom da je do smrti tukao svoju pastorku Lunu. Na devojčicinom telu obdukciom je utvrđeno čak 39 ozbiljnih povreda, imala je hematome po čitavoj glavi i polomljenu nadlakticu desne ruke, verovatno instinktivno se braneći. Istukao ju je jer je nije mogla da prestane da plače.

Video: Ova deca postaju žrtve nasilja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bora

    2. novembar 2020 | 10:42

    Ovde se ne zna ko je luđi,teško samo njihovoj deci sa tavim roditeljima

  • PRC

    2. novembar 2020 | 10:36

    Odma po porođaju oduzeti im dete jer takvi ljudi ne zaslužuju da imaju decu.

  • Alex

    2. novembar 2020 | 11:13

    Meni je ovo strašno. Kakav je ovo soj ljudi? Ovo dvoje zaljubljenih su za psihijatriju. Ovaj monstrum ubica za doživotnu. Lepo je oprostiti, da, da je samo preljuba bila u pitanju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA