Kristijan "pao" u Srbiji zbog ubistva Nemca: Osuđen da ga je iskasapio sekirom, pa je bacio u more

- Lociranju i lišenju slobode prethodila je zajednička istraga - stoji u saopštenju crnogorskih vlasti

  • 0
Hapšenje, lisice Foto: Shutterstock

Kristian T. Gondi (43), koji je osuđen na 30 godina robije zbog ubistva državljanina Nemačke, uhapšen je u Srbiji, javljaju crnogorski mediji.

Gondi i Rade D. Stošić osuđeni su na po 30 godina zatvora zbog ubistva iz koristoljublja Klausa Dojčlendera 7. februara 2005. godine. Vrhovni sud je početkom juna 2017. godine potvrdio presudu Apelacionog i Višeg suda u Podgorici Stošiću i Gondiju, javljaju "Vijesti".

Kako je saopšteno iz Uprave policije, Gondi iz Sente, uhapšen je po međunarodnoj poternici NCB Interpol-a Podgorica radi privođenja na izdržavanje kazne zatvora u trajanju od 30 godina na koju je osuđen presudom Višeg suda u Podgorici zbog krivičnog dela teško ubistvo.

- Lociranju i lišenju slobode prethodila je zajednička istraga ciljanog traganja sprovedena od strane službenika Odseka za međunarodnu operativnu policijsku saradnju u Sektoru kriminalističke policije i Odsjeka za ciljane potrage MUP-u Republike Srbije - navodi se u saopštenju.

Gondi je, kako se dodaje, osuđen jer je 2005. godine u naselju Drobnići koje pripada opštini Budva, zajedno sa saučesnikom S.R. u nameri pribavljanja imovinske koristi kroz prisvajanje imovine, lišio života Dojčlendera, a potom, radi prikrivanja tragova krivičnog dela, takođe sa S.R. nasilno raskomadao telo žrtve na delove koje su potom umotali, odvezli do mora i izbacili u vodu.

Prema navodima optužnice Gondi je to uradio zbog 17.000 evra, a Stošić radi prisvajanja imovine Dojčlendera, stana od 105 kvadrata u naselju Drobnići, koji je bio uknjižen na ime Stošića.

Dogovorili su se da Stošić izađe uz stana, a Gondi je ušao u stan, čija vrata je otvorio Dojčlender. Stošić je čuvao stražu, a Gondi je šipkom usmrtio Dojčlendera, nakon čega je sekirom otkinuo glavu i udove, a zatim sve spakovali su najlonski džak, javlja podgorički medij.

Zatim su se autom odvezli do Kraljičine plaže u naselju Sveti Stefan i u čamac ubacili elove tela Dojčlendera. Nakon toga su isplovili na otvoreno more i izbacili telo.

Ranijom presudom iz jula 2013. godine , koju je donelo krivično veće sudije Predraga Tabaša, okrivljeni su oslobođeni od optužbe. On je tada naveo da sud nije mogao nesumnjivo utvrditi i da je smrt

Dojčlendera bila nasilna, jer je telo bilo raskomadano i bačeno u more.

Video: Crnogorska policija traga za čovekom iz snimka koji se dovodi u vezu sa ubistvom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA