≫ 

Veštak o ubistvu Jelene: Zoran svesno ugasio telefon na 25 minuta, morali su da se sretnu u ovih 6

Tužilaštvo Zorana Marjanovića tereti da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči

  • 12
Zoran Marjanović suđenje Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Nikola Tomić

U Višem sudu u Beogradu u toku je suđenje Zoranu Marjanoviću optuženom za ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. godine u Borči. Na današnjem ročištu govorio je veštak Dragomir Vasiljević, koji je radio telekomunikaciono veštačenje baznih stanica na nasipu i Jeleninog i Zoranovog telefona. 

On je istakao da je susret Zorana i Jelene bio nezbežan između 16:57 do 17:04 s obzirom na to da su u istoj baznoj stanici bili registrovani njihovi telefoni.

- Nalaz daje jednu sliku kretanja tih osoba tog dana na nasipu, a na osnovu signala telefona registrovanih u baznim stanicama. Telefon okrivljenog Zorana tog dana bio je isključen u periodu od 16:38 do 17:04 kada se beleži ponovo signal njegovog aparata. Pretpostavljam da je bio isključen jer praćenjem Jeleninog telefona, sistem je u tim trenucima na nasipu funcionisao normalno.

- Jelenin telefon poslednji put je registrovan u 16:57 u baznoj stanici u kojoj je Zoranov telefonon registrovan u 17:04. Uzimajući u obzir pozicije okrivljenog i ubijene, i signale baznih stanica, njihov susret bio je neizbežan između 16:57 i 17:04 - objasnio je Vasiljević.

On je dodao da svoje mišljenje bazira na tome ako se uzme u obzira da se Zoran kretao od rampe Stadion ka mestu zločina.

Dodao je i da nakon što bazne stanice registruju u 17:04 Zoranov telefon, on poziva Jelenu, a potom analizom njenog telefona poziva je još 4 puta.

- Drugi poziva je sa druge bazne stanice, treći poziv u 17:09, četvrti u 17:11, peti 17:13. Zoran je u 17:11 primio sms od Darka Pavlovića, a da je u 17:14 imao razgovor sa bratom Milošem - naveo je veštak.

Njega je tužilac pitala koliko je potrebno vremenski da se prođe kao pešak od rampe Stadion do mesta događaj, na šta je kazao:

- Kao pešak normalnim hodom prelazio bi 20 minuta, hodom od oko 4 km na čas malo bržim 15 minuta, dok bi useljnim hodom bilo potrebno 12 minuta - naveo je Vasiljević.

Suđenje se nastavlja i biće pregledani snimci kuće Jahovića u Borči.

Marjanović je u sud stigao oko 10 sati. Kako javlja Pink, bio je u tamnoj košulji, crnom džemperu, teget jakni i farmerkama.

Prethodno suđenje, koje je bilo zakazano za 24. septembar, odloženo je zbog Marjanovićeve bolesti, a njegovi branioci su sudu dostavili dokumentaciju otorinolaringologa.

Marjanović je, da podsetimo, na početku suđenja u novembru detaljno izneo svoju odbranu negirajući da je ubio suprugu, koja se bavila pevanjem narodne muzike.

Optužen za krivično delo teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna zatvora do 40 godina zatvora i brani se sa slobode.

Tužilaštvo ga tereti da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mesta zločina bila je i njihova maloletna ćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip Crvenka u Borči.

Marjanoviću je proletos sud vratio puno starateljstvo nad detetom, koje mu je oduzeto posle smrti supruge. On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci. Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, godinu i po od ubistva.

I pre toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom televizijskom rijaliti programu.

Video: Teodora Krsmanović-sećanje na sestru Jelenu Marjanović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihajlo

    12. novembar 2020 | 14:49

    On je ubica u to nema sumnje. I to će se na kraju i dokazati.

  • Rooko

    12. novembar 2020 | 15:39

    Zao mi je mlade zene,kako je zivela medju tim vukodlacima.

  • mobitel

    12. novembar 2020 | 16:58

    Ništa to ne dokazuje, jer radeći i sto puta se saginjuci moj mobilni se ko zna koliko, sam aktivira na nečiji broj, ili medije. Gde su konkretni dokazi, pištolj, kamen, nož... i otisci na istom. Ako se ne utvrdi u roku od 24 casa, mačku o rep svi dokazi, samo rekla kazala.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA