≫ 

Vučić najavio čistku u državi: "Tu su bili pomagači za dilovanje. Bjelivuk nije veza s mojim bratom"

Predsednik demantovao navode o umešanosti svoje porodice u kriminalne krugove

  • 49

Tokom današnjeg obraćanja javnosti predsednik Aleksandar Vučić nekoliko puta osvrnuo se na borbu protiv mafije navodeći da su uhapšena dvojica nekadašnjih predsednika opština iz redova SNS, te da je poznato da mafijaških struktura ne bi bilo da nisu imale podršku iz pojedinih državnih organa. Takođe je komentarisao optužbe na račun članova svoje porodice tvrdeći da nisu umešani u kriminalne radnje, te da poručio da predstoji "čišćenje državnih organa".

- Važno je da se krene u svakodnevni posvećeni rad protiv korpucije, protiv organizovanog kriminala. U skladu sa tim, dobio sam informaciju da su dvojica doskorašnjih iz SNS jutros uhapšeni. Nadležno tužilaštvo i policija neka rade svoj posao, jer nikada ne sme da bude važno ko pripada kojoj političkoj stranci, već ljudi moraju da znaju da je obaveza onih koje biraju da budu unjihovoj službi i da rade za njihovo dobro. Što se organizovanog kriminala tiče, uveren sam da ćemo postići velike rezultate upravo zato što znamo da mafijaške strukture nikada ne bi bile mafijaške strukture da nisu imale određenu bočnu podršku od predstavnika pojedinih državnih organa.

Vreme je da se to otkrije pošto sam se naslušao različitih priča o tome ne koji način kontrolišemo koju mafijašku grupu, sada ćete da vidite kojom brzinom otkrivamo sve te mafijaške grupe, sve njihove mafijaške poslove i da vidite koliko ćemo i kakvih rezultata da imamo - rekao je dodajući da neće biti vraćanja u vreme dvehiljaditih, kada je, kako je rekao, bilo po tri ubistva dnevno na ulici.

Takođe je demantovao navode o povezanosti svoga brata Andreja Vučića sa vlasnikom Jovanjice, na kojoj je ilegalno proizvođena marihuana, kao i Veljkom Belivukom iz redova navijača Partizana, hapšenog za učestvovanje u ubistvu karatiste Vlastimira Miloševića januara 2017. godine u Ulici 27. marta u Beogradu.

- Morate da objasnite kako se moj brat čuo sa vlasnikom Jovanjice i sa Veljom Belivukom, iako ih u životu nije ni čuo ni video. Pričali ste da je kupio poljoprivredno zemljište, pa kad sam ponudio: 'Jedan ar pronađite, neću biti predsednik.' Onda su se setili da nema ni jednog ara, a kamoli desetine hiljada hektara, kao što su pričali. U tom filmu sam video da je moj otac postavio Bruno Đurana za nešto u BIA. Za mene je potpuno normalno da moju porodicu i moje bližnje koje predstavljaju na najgori mogući način, a na kraju ste videli da se nikada ništa ispostavilo kao istinito. Video sam da onaj jedan govori da su u telefonu našli Bjelivuka i Stankovića, veza sa mojim bratom... Nemojte da lažete. Znam ja čije su telefone našli i ko je to radio, a vi ne znate i nemojte da izmišljate.

U pravo zato je važno da idemo u čišćenje državnih organa i to je moja poruka. Zato što su u našim državnim organima bili pomagači. Ne govorim za izvršenje ubistava, ali svakako za obavljanje "poslovnih aktivnosti", koje nisu poslovne aktivnosti već dilovanje droge. Različite vrste logističke podrške. Dok se to ne istraži neću biti zadovoljan - rekao je između ostalog u odgovoru na novinarsko pitanje o videu sastavljenom od izjava i komentara na njegov račun i njegove porodice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vera

    12. novembar 2020 | 22:13

    Vucic ne gleda ko je iz koje stranke, ako je kriminalac on je kriminalac i tacka.

  • Zorka

    12. novembar 2020 | 14:29

    Svako treba da bude isti u ocima zakona, bez obzira na politicku pripadnost.

  • Ivka

    12. novembar 2020 | 14:32

    Jako je bitno nastaviti postupati u ovom smeru, nema povlascenih i treba nastaviti ponasati se ovako odgovorno i kazniti sve i svakoga ko je zasluzio kaznu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA