≫ 

Rasvetljeno ubistvo u Belvilu: Bojan izrešetan u ratu narko-klanova, nije bio "ključni igrač"

Naručilac tih ubistava je, po svemu sudeći, jedan moćni narko-klan

  • 10
Bojan Mirković BLUR Foto: Tanjug/Privatna arhiva

Beogradska policija rasvetlila je ubistvo Bojana M. (34), koji je izrešetan u četvrtak u podzemnoj garaži u naselju Belvil na Novom Beogradu. Sumnja se da je likvidiran u ratu dve moćne narko-bande i da je sarađivao sa pripadnicima zloglasnog "škaljarskog" klana.

Izvor blizak istrazi kazao je da je Bojan M. bio blizak i sa Aleksandrom Šarcem, koji je ubijen prošlog meseca kod Tržnog centra "Ušće" na Novom Beogradu. Te dve likvidacije su najverovatnije povezane.

- Naručilac tih ubistava je, po svemu sudeći, jedan moćni narko-klan, čiji su pripadnici praktično ponikli iz zloglasnih crnogorskih klanova - "škaljarskog" i "kavačkog". Svi oni su ranije bili vojnici tih klanova, ali šestogodišnji krvavi rat između "škaljaraca" i "kavčana" obezglavio je te bande, pa su njihovi pripadnici iz Srbije, ali i iz Republike Srpske, nastavili samostalno da preprodaju drogu i stvorili su moćne bande u Srbiji. Praktično, napravljena je smena generacija u podzemlju - objašnjava izvor Informera.

On dodaje da je najveći problem u tome što su vođe tih novih klanova našle zaštitu u pojedinim funkcionerima iz bezbednosnih struktura.

- Operativna saznanja ukazuju da Bojan M. nije bio neki "bitan igrač" u podzemlju, pa se može samo nagađati šta je bio pravi motiv za njegovu likvidaciju. Policijska saznanja pokazuju da je on ranije "samo" obezbeđivao logistiku u nekim prljavim poslovima. Navodno, bio je zadužen za nabavku automobila i drugih vozila koji su se koristili u nekim teškim krivičnim delima, iza kojih je stajao "škaljarski" klan. Moguće je da je platio glavom jer je previše znao - rekao je sagovornik Informera.

U prilog tome, kako je napomenuo sagovornik, govori i podatak da je Bojan M. sarađivao i sa Stefanom J, koji je blizak "škaljarskom" klanu.

- Istraga je pokazala da su obojica radila neke poslove za Užičanina Damira Hadžića, koji je zajedno sa Alanom Kožarom, vođom barske kriminalne grupe, likvidiran 23. jula na grčkom ostrvu Krf. Oni su slovili za vođe "škaljaraca". S njima je sarađivao i Lazar Vukićević, koji je nestao prošlog meseca i za njim se intenzivno traga, a sumnja se da je ubijen - kaže izvor Informera.

Podsetimo, Bojan M. je kobnog popodneva otišao do prodavnice i u povratku je parkirao svoj BMW u podzemnu garažu zgrade. Kad je izašao iz automobila, spazio je maskiranog muškarca kako mu prilazi. Počeo je da beži ka liftu, ali je napadač bio brži i ispalio je u njega više metaka, koji su ga pogodili u glavu i telo. Ubica je nakon zločina pobegao biciklom.

Video: Snimak sa lica mesta: Ubijen muškarac kod Delta sitija napadač ga sustigao pred liftom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 14. novembar 2020 | 23:30

    Šta je ovde razrešeno ako se samo sumnja?

  • Santos

    14. novembar 2020 | 23:11

    Otvorene granice prema "braći" će nam doći glave, a posebno ove "malošengenske".

  • neshha

    14. novembar 2020 | 23:49

    Koliko ja vidim ovde NISTA nije rasvetljeno.Za narucioca kazu "po svemu sudeci",motiv ne znaju jer je ubijeni bio sitan igrac,a o ubici tek blage veze nemaju!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA