≫ 

Carinici na Batrovcima zaustavili "BMW" u kom je bio Albanac: U autu mu našli ozbiljno naoružanje

Na pitanje carinika šta ima da prijavi, rekao je da nema ništa

  • 2
Zaplena oružja oružje Foto: Uprava carina

Carinici i policija su tokom prošle sedmice na prelazima Batrovci i Gostun sprečili dva pokušaja krijumčarenja delova naoružanja, oružja i municije, među kojima su se našli optički i laserski nišani, taktičke led lampe, termovizijska kamera, pištolj i više od 400 bojevih metaka, saopštila je Uprava carina.

Na prelazu Batrovci prekršaj je otkriven 13. novembra, kada je na ulazu u zemlju za detaljan pregled izdvojen „BMW“ belgijskih registarskih oznaka, kojim su putovala trojica muškaraca, jedan belgijski, jedan albanski i jedan državljanin tzv. „Kosova“.

Na pitanje šta imaju da prijave carinskoj kontroli, 42-godišnji vozač je u ime svih odgovorio da nemaju ništa sem ličnog prtljaga.

Dodao je da putuju na teritoriju AP Kosovo i Metohija, jer su mu navodno, kao vlasniku privatne firme u Belgiji potrebni radnici, kao i da su i dvojica saputnika zaposleni kod njega.

Međutim, detaljnom kontrolom u putnim torbama i koferima koji su se nalazili u prtljažniku, među garderobom su pronađena dva optička nišana marke „Hawke Endurance 30WA“, jedan laserski nišan marke „ND3 SubZero“, dve taktičke led lampe „Warrior Turbo Kit Olight“ i jedna termovizijska kamera „Xeye E3 Pro“.

Protiv vozača automobila, državljanina Belgije i jednog od njegovih saputnika sa teritorije KIM, koji su se prijavili kao vlasnici neprijavljenih delova naoružanja, pokrenuti su prekršajni postupci pred nadležnim sudom.

Na prelazu Gostun je 10. novembra je zaplenjen pištolj marke „zastava", kalibra 7,62mm sa 400 pripadajućih bojevih metaka, kada je u krijumčarenju osujećen 52-godišnji državljanin Crne Gore, koji je takođe rekao da nema ništa da prijavi carinskoj kontroli.

Pošto je automobil detaljno pregledan, najpre je na podu ispred suvozačkog sedišta u plastičnoj kesi pronađen pištolj, da bi potom, pregledom prtljaga u rancu, među garderobom, bila pronađena i kesa sa 401 metkom TT-7,62mm.

Crnogorskog državljanina su zajedno sa oružjem i municijom preuzeli policija i tužilaštvo u dalju nadležnost, navodi carina.

Video: Carinici sprečili krijumčarenje: Vozač kamiona, uputio se na Zapad sa 500 tompusa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Salamander

    16. novembar 2020 | 15:13

    Siptarija su veliki kriminalci kojima kanalima oni u evropu dolaze samo ne na granicnim prelazima

  • KKK

    16. novembar 2020 | 18:27

    SVE TO U ZATVOR ( TT-EJAC I SVO NAORUZANJE PLENI ) OSUDITI NA DUGE VREMENSKE KAZNE!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA