Preminuo u zatvoru Petar (73) koji je ubio svoju suprugu Sanju (42) u Koceljevi

Ljubavnici su veče pred ubistvo provodili u kafani, a sukob između Petra i Sanje navodno je počeo tamo

  • 0
Svileuva, Kuca u Svileuvi u kojoj je Petar ubio Sanju Foto: Telegraf.rs

U Višem sudu u Šapcu arhiviran je slučaj ubistva Sanje Janković (42) iz Valjeva koje se dogodilo 15. septembra prošle godine. U sudskom procesu koji je trajao tri meseca za ubistvo je prvostepeno na 13 godina zatvora osuđen Petar Živanović (73) sa kojim je Sanja skoro deset godina živela u vanbračnoj zajednici.

Poslednjeg dana septembra Apelacioni sud u Novom Sadu je preinačio presudu Višeg suda i kaznu smanjio na 11 godina. Mesec dana kasnije Živanović je preminuo u KPZ u Sremskoj Mitrovici, gde je izdržavao kaznu za zločin koji je počinio.

Iako je zbog razlike u godinama mogla da mu bude ćerka, Petar nije krio ljubavnu vezu sa dosta mlađom Sanjom. Njegove komšije su novinarima posle ubistva ispričale kako su Petar i Sanja bili u vezi oko 10 godina posle smrti njegove supruge.

- Kada mu je preminula supruga, godinu dana je živeo sam. Sanja je povremeno dolazila poslednjih nekoliko godina i svi u selu su znali za njihovu vanbračnu zajednicu. On je nju mnogo voleo, a priča se da ga je ta ljubav od bogatog čoveka koji je kapital stekao pošteno jer je bio najbolji zidar u kraju dovela do prosjačkog štapa jer je rasprodao sve osim kuće i malo zemlje - govorili su u Svileuvi.

Ljubavnici su se, baš kao i veče pred ubistvo, često provodili u kafanama. Snimak iz noćnog provoda Sanja je postavila na društvenim mrežama ne sluteći da im je to bio poslednji izlazak. Navodno su se još u kafani posvađali, a raspravu nastavili kada su posle ponoći došli kući.

"Ubio sam Sanju"

Petar je presudio svojoj vanbračnoj supruzi sa dva hica iz lovačke puške u spavaćoj sobi na spratu kuće. Potom je pozvao prijatelja iz sela da dođe kod njega, izmišljajući kako treba nešto da mu pomogne.

- Ubio sam Sanju - rekao mu je.

Smireno je sačekao policiju koja je mrtvu Sanju zatekla u lokvi krvi u bračnom krevetu, a lovačku pušku iz koje je ubijena kraj zida u hodniku.

- Petar nije bio preke naravi, ali je verovatno nešto debelo prekipelo pa nije mogao da se obuzda već je potegao pušku. Sanja je bila dosta mlađa od njega, a on je zbog razlike u godinama i prevelike ljubavi bio ljubomoran i kad pogleda nekog drugog mlađeg muškarca. Pričalo se u selu svašta o njoj, ali niko nije znao šta se događalo u njegovoj kući između četiri zida i šta je od svih tih priča o navodnim prevarama istina - pričaju u Svileuvi.

Sanja Jaković ubistvo koceljeva Sanja, koju je Petar ubio prošle godine, Foto: Facebook

Više javno tužilaštvo u Šapcu je u januaru podiglo optužnicu protiv Petra za krivično delo ubistvo iz člana 113. Krivičnog zakonika. Petra su u sudnicu policajci sprovodili iz pritvora koji mu je više puta produžavan, a sudski postupak je prvostepeno okončan veoma brzo, posle glavnih pretresa u aprilu i maju.

Petra je na suđenju zastupao advokat kojeg je sud odredio po službenoj dužnosti. U selu komentarišu da posle smrti supruge Petar nije bio u dobrim odnosima se ćerkama koje su mu zamerale što ima mnogo mlađu ljubavnicu. Strahovale su da će proćerdati svu imovinu koju bi, inače, one nasledile.

Osuđen na 13 godina

- Presudom Višeg suda Petar Živanović je oglašen krivim i osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 13 godina. Protiv te presude žalbu su uložili njegov branilac i Više javno tužilaštvo. Presudom Apelacionog suda u Novom Sadu je usvojena žalba branioca u pogledu odluke o kazni i preinačen presuda Višeg suda tako što je Živanović osuđen na 11 godina zatvora. Žalbu Višeg javnog tužioca Apelacioni sud je odbacio kao neosnovanu - navode u Višem sudu u Šapcu.

Mesec dana nakon što je pravosnažno osuđen za zločin, Petar je preminuo u zatvoru u Sremskoj Mitrovici. Obdukcija je obavljena u Institutu za sudsku medicinu u Novom Sadu.

- U ovom trenutku ne raspolažemo informacijama o uzroku smrti Petra Živanovića - rečeno je za Telegraf.rs u Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici.

Petar je sahranjen 31. oktobra u Svileuvi. Imao je četiri ćerke, a na groblju su ga na večni počinak ispratile samo dve i nekolicina najbližih rođaka i prijatelja.

Video: Potresni snimici sa mezarija u Sjenici: Sahranjen Zlatko Gonjanin, imao je samo 40 godina

(D. Grujić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA