≫ 

Odloženo suđenje Malčanskom berberinu: Čeka se na psihijatrijsko veštačenje žrtve

Psihijatrijsko veštačenje njegove žrtve bio bi dokaz koji je trebao da se izvede na današnjem glavnom pretresu

  • 18
Ninoslav Jovanović, Malčanski berberin Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Telegraf.rs

Suđenje Ninoslavu Jovanoviću (47) iz sela Malča, optuženom za svirepo zlostavljanje dvanaestogodišnje devojčice, koje je trebalo da bude održano danas pred Višim sudom u Nišu, neće biti održano.

Razlog za odlaganje, kako je saopštila portparol ove pavosudne institucije Irena Gušić, je što nije obavljeno psihijatrijsko veštačenje njegove žrtve, što je bio dokaz koji je trebalo da se izvede na današnjem  glavnom pretresu. 

Postupak protiv Malčanskog Berberina započeo je 29. maja kada je zatražio izuzeće zamenika Višeg javnog tužioca i požalio se da nije upoznat sa sadržinom psihijatrijskog veštačenja, zbog čega je pripremno ročište odloženo. Prilikom ponovnog pojavljivanja pred sudom, Jovanović je doveo u pitanje neuropsihijatrijsko veštačenje, odnosno tvrdio je da je zločin počinio u neuračunljivom stanjju.  Zbog toga su u nastavku suđenja neposredno ispitani i neuropsihijatri ali i psiholog koji se bavio strukturom ličnosti optuženog.

U daljem toku postupka iskaz su dali  lekari niškog Kliničkog centra koji su zdravstveno zbrinuli devojčicu nakon što je spašena iz ruku otmičara. Svedočila je maloletnica i  detaljno opisala golgotu koju je prošla tokom devet dana,  koliko je provela u Jovanovićevom zatočeništvu.

Na poslednjem glavnom pretresu izjašnjavali su se lekari iz Zavoda za sudsku medicinu koji su veštačili povrede devojčice ali i biološke tragove koji terete Jovanovića. 

Mada se glavni pretresi zakazuju u razmaku od par nedelja, suđenje ulazi u peti mesec s obzirom na to da sud ne želi da napravi bilo kakav propust koji bi Jovanoviću omogućio da pobije sudsku odluku u postupku po pravnim lekovima.  Zbog svireposti zločina i činjenice da je iza rešetaka zbog istovrsnih krivičnih dela proveo 22 godine, Malčanski berberin bi mogao da prvi u Srbiji  bude osuđen na kaznu doživotnog zatvora.

Ninoslav Jovanović je dvanaestogodišnjakinju oteo 20.decembra prošle godine u Brzom Brodu na putu do škole. Spasena je 29. decembra ali je manijak izmicao progoniteljima do 5. januara ove godine kada je uhapšen na groblju u rodnom selu.

Video: Mama devojčice koju je oteo Malčanski berberin: Dokazala je još jednom da je ona lavica!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    18. novembar 2020 | 10:17

    Tuga i jad naseg pravosudja...!!!

  • Živorad

    18. novembar 2020 | 09:01

    Sad će da ga proglase ludim i eto ga opet na slobodi .

  • Milojko

    18. novembar 2020 | 10:12

    Pitanje:Akon je on zavlacijo policiju 15dana a lud ,za koliko biga policija uvatila da je pametan?????🐒😎

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA