≫ 

Tinejdžerka se vraćala iz škole, pa poginula na pruzi u Nišu: Na ušima je navodno imala slušalice

Sumnja se da zato nije čula voz

  • 46
Voz udario devojku u Nisu, Andrijana Miljkovic Foto: D. K, Facebook

Tinejdžerka A. M, koja je sledećeg meseca trebalo da napuni 18 godina, a koja je danas preminula pošto je udario voz, vraćala se iz škole, kada se nesreća desila. Bila je učenica srednje Ekonomske škole.

A. M. je voz udario dok je prelazila prugu na delu gde nema pružnog prelaza. Prema svedočenju očevidaca, ona nije čula da dolazi železnička kompozicija jer je na ušima imala slušalice.

- Uprkos velikim naporima lekara da spasu ovaj mladi život, pacijentkinja je preminula zbog težine povreda koje je zadobila u saobraćajnoj nesreći – saopšteno je iz Kliničkog centra.

Prema rečima, očevica nesreće Nebojše Mladenovića, dok je sekao drva, čuo je sirenu voza.

- Voz je prolazio oko 11.20, ja sam tu drva neka sekao, i odjednom čujem voz svira, svira. Pogledam, vidim, voz staje. Vidim da devojka leži na pruzi. Priđem, oni su izašli, kažu: - Nemoj da je diraš! Video sam da je bila živa, da je disala. Hitna pomoć je došla posle 20 minuta, drugo ne znam šta da vam kažem - kazao je  Mladenović.

"Infrastruktura železnice Srbije” izrazila je žaljenje zbog nemilog događaja i apelovala na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju propisa.

- Pri ulasku u železničku stanicu Ćele Kula u Nišu, putnički voz koji je saobraćao iz Niša za Dimitrovgrad, na otvorenoj pruzi naleteo je na nepoznatu žensku osobu. Prema informacijama sa tarena, reč je o devojci koja je na otvorenoj pruzi prelazila preko koloseka na mestu gde je zabranjeno kretanje - navodi se u saopštenju ovog javnog preduzeća.

Policija je obavila uviđaj na mestu udesa, obavešteno je i nadležno tužilaštvo. Sumnja se da je uzrok nesreće nepažnja, jer je devojka navodno na ušima imala slušalice kada je prelazila prugu.

Video: Očevidac nesreće u Nišu: Prišao sam devojci kada je udario voz, video sam da je živa, da diše

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Opasnost od slušalica

    18. novembar 2020 | 18:51

    Nemojte nositi slušalice kad ste na ulici, postoji opasnost da ne čujete vikanje nekog da vas upozori, sirenu automobila, eto čak ni voza. Koristite ih samo tamo gde ste bezbedni, uglavnom kod kuće, ali pazite na jačinu zvuka jer mogu izazvati oštećenje sluha. Puno mladih ima blago oštećenje sluha posebno visokih frekvencija izazvano prevelikom bukom zbog nošenja slušalica ili preglasne muzike u klubovima. To oštećenje je nepovratno. Saučešće porodici, ovo je velika tragedija, a nama je tužno i da pročitamo ovakvu vest!

  • ruralni srbin

    18. novembar 2020 | 16:24

    Zakonom zabraniti slusalice u usima, kada je osoba u pokretu.

  • Skomee

    18. novembar 2020 | 18:57

    20 minuta trebalo hitnoj da dodje po dete koje je udario voz? Napredno,nema sta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA