Lovac Predrag ipak ubijen iz nehata: Optuženom preti kazna do 5 godina jer ga je slučajno usmrtio

Miroslavu je nakon okončanja istrage ukinut pritvor

  • 0
Donji Dušnik, lovac Ubijeni lovac/ Foto: D. Kocić

Predrag M. (53) iz Donjeg Dušnika koji je 16. avgusta ove godine stradao u lovu, ipak je ubijen iz nehata. Nakon sprovedene istrage, ustanovljeno je da je Miroslav Č. (53) iz Gornjeg Dušnika koji ga je upucao, nije imao nameru da ga usmrti, pa će mu se suditi za blaže krivično delo za koje je propisana kazna zatvora do pet godina.

Protiv Miroslava je, kada je uhapšen, podneta krivična prijava zbog ubistva iz nehata po kojoj je postupalo Osnovno javno tužilaštvo. Međutim, zbog izvesnih indicija posumnjalo se da se ipak radi o ubistvu, pa je predmet preuzelo Više javno tužilaštvo, ali je istraga pokazala da se u njegovim radnjama nisu stekli elementi krivičnog dela za koje preti kazna od čak 15 godina robije.

- Nakon sprovedene istrage, utvrđeno je postojanje opravdane sumnje da je okrivljeni M.Č. iz sela Gornji Dušnik, izvršio krivično delo nehatno lišenje života iz člana 118. Krivičnog zakonika. Imajući u vidu da je reč o krivičnom delu iz nadležnosti Osnovnog suda u Nišu, spisi predmeta su zajedno sa nacrtom optužnog akta, dostavljeni na dalju nadležnost Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu - saopštio je Borisav Radonjić, portparol VJT.

Lovac, ubistvo, Kaletinac, Gadzin Han, komšija Radojica Foto: Telegraf/D. Kocić

Miroslav Č. je tokom lova na divlje svinje u ataru sela Kaletinac nesrećenog čoveka upucao u desnu butinu, usled čega je iskrvario na putu do zdravstvene stanice. Ono što ovaj događaj čini još tragičnijim je što su ubica i ubijeni bili školski drugovi, a lovom su se bavili tridesetak godina.

Miroslavu je nakon okončanja istrage ukinut pritvor.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA