Brutalni Kontić u decembru u Srbiji: Jedva čeka da bude izručen, neće se žaliti na odluku suda

Ivan Kontić je osumnjičen da je batinama u Novom Sadu pokušao da ubije Miljana M, 24. avgusta ove godine

  • 3
Ivan Kontic novi sad tuca Foto: MUP, Twitter/@Silvana71376830

Nasilnik iz Novog Sada Ivan Kontić biće izručen Srbiji u decembru. Viši sud u Podgorici doneo je u utorak odluku kojom je zaključio da su ispunjeni svi zakonski uslovi za izručenje Ivana Kontića, osumnjičenog da je batinama u Novom Sadu pokušao da ubije Miljana M, pa se njegov dolazak pred srpsko pravosuđe očekuje već sledećeg meseca.

Viši sud u Podgorici izašao je u utorak sa saopštenjem da će Kontić po ubrzanoj proceduri biti izručen Srbiji. Ovaj zaključak donet je tog dana, a u njemu se navodi da su se sudija, tužilac, kao i branilac Kontića usaglasili da postoje uslovi za izručenje, te da to potvrđuju i članovi Zakona o međunarodnoj pravnoj pomoći.

Branilac okrivljenog Kontića, Damir Lekić, neće uložiti žalbu na ovu odluku suda, na koju ima pravo naredna tri dana.

- Primio sam zaključak suda. Nećemo se žaliti. Hoćemo da što pre izručenje bude obavljeno. I sam Kontić navodi da jedva čeka da se izruči i da se nada da će što pre doći u Srbiju - rekao je Lekić za Blic.

U praksi, nakon što rešenje suda postane pravosnažno, ono se dostavlja ministru pravde Crne Gore koji nakon toga donosi krajnju odluku i obaveštava Srbiju o ekstradiciji. Samim tim, očekuje se da se već u decembru osumnjičeni Kontić nađe pred tužiocem u Novom Sadu gde će izneti svoju odbranu za delo koje se sumnjiči.

Nekoliko sati posle prebijanja u Jevrejskoj ulici 24. avgusta, Miljan M. je otišao u KCV gde mu je ukazana lekarska pomoć i pušten je na kućno lečenje. Kako u to vreme nije bila raspisana nikakva potraga za Kontićem, on je bez ikakvih problema napustio Srbiju, a posle nekoliko dana, takođe bez ikakvih problema na granici – zadržavanja, vratio se u drugu domovinu.

Četiri nedelje od momenta kada je za njim raspisana međunarodna poternica, Kontić je uhapšen početkom oktobra, u 17.50 sati u iznajmljenom stanu u podgoričkom naselju Zabjelo. Kontić, koji ima i crnogorsko i srpsko državljanstvo, tereti se da je pokušao da ubije Miljana M, a u tuči mu je naneo tešku telesnu povredu – prelom glavice žbične kosti, višestruke oguljotine i poderotine po glavi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • misa

    19. novembar 2020 | 22:16

    Zašto da se buni kad će ovde da dobije mnogo blažu kaznu a naravno i čuveni dogovor o priznanju krivice sa javnim tuziocem a sto je najbitnije pa on je Crnogorac može da radi u Srbiju sta hoće

  • Toni

    20. novembar 2020 | 10:44

    Dobiće nanogicu , taman da se zlikovac odmori i locira sledeću metu , treba mu zabraniti ulazak u zemlju 10 godina

  • 7890

    19. novembar 2020 | 23:57

    I mi jedva čekamo. Red je da ovde odgivara za monstruozno delo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA