≫ 

Roditelji poginule Jovane: Obilazili smo manastire, crkve. Tražimo najstrožu kaznu za pijanog vozača

"Postoje očevici i kamere, koje će dokazati da je naša ćerka nevina žrtva bahatog vozača"

  • 29
Jovana Petković, poginula devojka

Foto: Privatna arhiva

Jovana Petković (25) iz sela Žitorađa kod Vladičinog Hana, umrla je u niškom Kliničkom centru od posledica povreda koje je zadobila u saobraćajnoj nesreći u Nišu.

Devojku je usmrtio dvadesetogodišnji Nišlija M. G. za koga je ustanovljeno da je vozio pijan, te da je prošao kroz crveno svetlo pre nego što je udario u automobil u kojem je bila nesrećna devojka.

Do udesa je došlo 21. novembra oko 00.30 sati na raskrsnici Bulevara Nemanjića i ulica Pariske Komune i Boško Buha, kada je vozilo "golf" kojim je upravljao M. G. velikom silinom udarilo u levi bok automobila "BMW" za čijim je volanom bila Jovana. Od siline udarca, vozilo se potpuno raspalo, a u teškom stanju devojku je Hitna pomoć prevezla do niške bolnice gde je poživela još osam dana.

Njen otac Slaviša ističe da za svoje dete više ne može ništa da učini, ali da želi da vozač bude strogo kažnjen kako neki drugi roditelj ne bi doživeo njegovu sudbinu.

- Ceo život je bio pred našom Jovanom, 11. septembra je odbranila master rad na niškom Građevinsko-arhitektonskom fakultetu. Čekao ju je posao u Beču, trebalo je uskoro da nam se pridruži jer mi godinama živimo u Austriji. U Nišu imamo stan, nedaleko od Medicinskog fakulteta, tu je Jovana boravila dok se školovala. Kako sam saznao, te večeri je odvezla kući drugaricu a zatim krenula ka stanu... Bila je na raskrsnici kada je u levu stranu udario taj momak. Udarac je bio silovit, Jovana je bez svesti odvezena u bolnicu... nije se više ni probudila - priča očajni čovek.

Slaviša kaže da se porodica nadala do poslednjeg trenutka da će Jovana dobiti bitku za život.

- Obilazili smo manastire, crkve... molili se za njen spas, ali nismo uspeli. Ono što nam je sada ostalo je da se izborimo za pravdu za našu ćerku. Postoje očevici i kamere, koje će dokazati da je naša ćerka nevina žrtva bahatog vozača. Tražimo najstrožu kaznu za njega kako ni jedno drugo dete ne bi na ovakav način stradalo - ističe Slaviša.

Jovanin otac kaže da je porodica vozača pokušala da ga kontaktira, ali da on nije bio u stanju da sa njima razgovara.

- Oni su se stalno raspitivali za Jovanino stanje, hteli su da pričaju, ali meni je tada bilo najbitnije da mi ćerka preživi, zaista nisam bio sposoban da se sa njima sretnem - dodaje Slaviša.

Za Jovanom tuguju svi koji su je znali, posebno prijateljica Jelena Simonović koja je poznaje od malih nogu.

- Bila je dete koje bi svako poželeo, vredna, ambiciozna... Niko je nije gurao, završila je fakultet, odbranila master, nuđene su joj i doktorske studije, ali je razmišljala o odlasku u Beč, želela je da bude svoj čovek. Decu mi je očuvala, ne mogu da ih smirim otkako su čuli za njenu smrt. Molili smo se za njen život, ali nam molitve nisu uslišene - kaže ova Nišlijka.

Alkotestiranje je potvrdilo da je M. G. u trenutku nesreće imao 1,1 promil alkohola u krvi.

- Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu, osumnjičenom M. G. iz Niša je određeno zadržavanje do 48 sati, u kom roku će biti saslušan u tužilaštvu, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio teško delo protiv bezbednosti

javnog saobraćaja iz čl. 297. stav 2. u vezi člana 289. stav 1. Krivičnog zakonika - saopštio je Borislav Radonjić, portparol ove pravosudne institucije.

Stav Krivičnog zakonika na koji se pozvalo tužilaštvo kaže da ako je usled ovog dela "nastupila smrt jednog ili više lica, učinilac će se kazniti zatvorom od dve do dvanaest godina".

Video: Nesreća kod Guče: Auto podleteo pod kamion, poginula žena

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovana

    3. decembar 2020 | 20:38

    Pijani manijaci ubijaju ,prolaze na crveno ,voze 200 na sat ,a sto je najgore ne ginu oni vec nevini koji se nadju na tom njihovom putu smrti !!!

  • Gile

    3. decembar 2020 | 20:25

    Ne treba ovoj zemlji nikakav neprijatelj,omladina bez mozga i vaspitanja,sve pijano i drogirano.

  • Miki

    3. decembar 2020 | 20:24

    Joi kakva tragedija. Neopisivo. Saucesce porodici! Samo moram jos jednom da se upitam,kad ce policija zaustavljati ovakve manijake i ubice?? Pa nije to neki seoski atar,vec grad. Rade sta hoće,ubijaju i na kraju nanogica! Dosta vise. Ovo je totalno bolesno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA