≫ 

Teška ispovest oca koji je zatekao sina (14) potopljenog u kadi: "Izvadio sam ga, pokušao da oživim"

Očajni otac spominje gasni bojler star 15, 20 godina, brine ga jak vetar koji je možda vratio otrovni gas

  • 6
mrtvo telo, udavio se udavila se, ruka, kada, kupanje Foto: Shutterstock

Slavko Tucakov (50) iz Mokrina, otac četrnaestogodinjeg dečaka, koji je prethodne noći nađen mrtav u kadi punoj vode, ćutke je ispred porodične kuće primao izraze saučešća.

Nesrećni otac potvrđuje da je njegov mlađi sin M. T. voleo dugo da se kupa. Prethodne noći, oko 20 sati i 15 minuta, otišao je u kupatilo. Uživao je, pričao je otac glasom slomljenim od tuge, da se dugo kupa, prenosi Kurir.

- Stariji sin otišao je do kupatila da mu kaže da požuri i da će uskoro početi prenos rukometne utakmice. Na njegove pozive nije odgovarao. Stariji sin me je probudio, nešto pre 21 sat i rekao da se mlađi ne javlja. Ranije sam legao, jer smo tog jutra imali svinjokolj.

U kupatilu sam zatekao strašan prizor. Sin je bio potopljen u kadi punoj vode. Šta da vam pričam… Izvadio sam ga iz kade i pokušao da ga oživim veštačkim disanjem. Pozvali smo Hitnu pomoć. Došli su za petnaestak minuta. Reanimirali su ga dugo, sat vremena, ali bezuspešno - ispričao je Tucakov.

Nesrećni čovek kaže da je telo njegovog mlađeg sina poslato na obdukciju.

- Ovo je nezamisliva tragedija. Ne daj bože nikome - tiho je rekao unesrećeni otac.

Dodaje da njihov gasni bojler ima petnaestak, možda i 20 godina.

- Sve je po propisu i dimnjak. Da nije možda vetar koji je jako duvao vratio ugljen monoksid? Dugo se kupao. Vrela voda, para… Ne znam… Voleo je sport, trenirao je tenis. Bio je atleta, a po konstitucij izgledao kao da je nekoliko godina stariji - ispričao je otac.

Ujak: Bojler nije uzrok smrti

Uzrok smrti dečaka M. T. (14) iz Mokrina kod Kikinde, kojeg su u besvesnom stanju u subotu uveče, nešto posle 21 sata u kupatilu porodične kuće, pronašli stariji brat i otac, nije gasni bojler, rekao je danas za “Novosti” njegov rođeni ujak Stojan Janić.

Ekipa Hitne službe, koju su otac i brat pozvali, nije uspela da reanimira dečaka, a ekipa “Srbija gasa” pregledom u kući, u nedelju ujutro, ustanovila je da je gasni bojler ispravan, tvrdi ujak stradalog M.T.

- Jutros, nešto pre četiri sata, ekipa iz “Srbija gasa” bila je u kući moje sestre, pregledala instalacije i bojler u kupatilu i ustanovili su da je to u ispravnom stanju. Ne znamo još šta je dovelo do smrti mog sestrića. Telo je jutros odneto u Novi Sad na obdukciju tako da ćemo to znati tek posle te intervencije – rekao je danas za “Novosti”  Stojan Janić.

On je ispričao da je dečak oko 20 sati ušao u kupatilo da sa okupa. Iako je voleo duže da se tušira, stariji brat Branislav (28) se zabrinuo što ne izlazi, pa je otišao da vidi zašto ga nema. Pošto nije odgovarao na poziv, brat i otac su provalili vrata. Pronašli su dečaka u besvesnom stanju i odmah pozvali Hitnu službu koja nije uspela da reanimira dečaka.

Nesretno stradali dečak M. T. je 27. oktobra proslavio 14 rođendan. Porodica se tada okupila ne lepom slavlju. Sada roditelji, majka Bosiljka, otac Slavko, stariji brat Branislav i rodbina, pripremaju njegovu sahranu. Kuća je puna komšija i rođaka i svi su nemi od bola i nepoznanice šta se dogodilo do juče sretnom dečaku, koji je bio učenik osmog razreda i trenirao je tenis.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nana

    6. decembar 2020 | 14:07

    Imamo gasni bojler, stoji u drugoj prostoriji.. Bolje i u hodniku nego u kupatilu koja su po pravilu malih dimenzija.. Ne daj Boze nikome.

  • Dacha

    6. decembar 2020 | 14:04

    Ili to, ili urođena srčana mana za koju niste znali. :(

  • djordje anunaki

    6. decembar 2020 | 14:44

    STRASNO !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA