Majka ubijene braće iz Futoga: "Moji sinovi nikada nisu tražili kavgu, ne verujem u te priče"

Žrtve i osumnjičeni za ubistvo znali su se ranije

  • 3
Predrag i Stanislav Jeličić Foto: Facebook

Radmila Jeličić, majka Stanislava (37) i Predraga (43) koji su u nedelju ujutru ubijeni u šumi, u mestu Jarak, u okolini Sremske Mitrovice, kaže da ne može da poveruje u priče da su njeni sinovi napali dvojicu braće, koji su zatim u njih pucali.

Podsetimo, na Stanislava i Predraga su, kako se sumnja, zapucala braća Dejan E. i Nebojša E. i to nakon svađe oko teritorije na kojoj beru tartufe. Dejanu i Nebojši E. je u ponedeljak određeno policijsko zadržavanje do 48 sati.

Dejan i Nebojša E., dvostruko ubistvo, Futog, Sremska Mitrovica Dejan E. i Nebojša E / Foto: Privatna arhiva

Majka pokojne braće Jeličić Radojka skrhana bolom nije mogla da priča o tragediji koja ju je zadesila. Samo je kratko novinarima rekla da su se njeni sinovi i njihove ubice poznavali odranije.

- Išli su u tartufe da bi dodatno zaradili a iz istog razloga su i pse odgajali. Znam iz priče da su sa Dejanom i Nebojšom odavno sarađivali, pogotovo moj Stanislav koji je, koliko znam, jednom od njih prodao jednog psa, a drugom poklonio kako bi tražili tartufe.

- Svi koji su poznavali moje sinove znaju da nisu nikada bili nasilni niti su ikada tražili kavgu. Prosto ne mogu da poverujem u tu priču da su moji sinovi tako napali te druge momke bez razloga.

No, šta se tamo zapravo desilo samo oni znaju i nadam se da će istina izaći na video – priča Radojka slomljena od bola za preminulim sinovima.

Kako nezvanično saznaje Blic, prvi rezultati policijske istrage pokazali su da je do sukoba došlo upravo zbog tartufa te da su navodno Predrag i Stanislav prvi nasrnuli alatkama za pronalaženje gljiva na Nebojšu i Dejana koji je zatim iz pištolja za koji nije imao dozvolu usmrtio braću iz Futoga.

truffles, tartufi, Tartufi / Foto: Pixabay

Zbog telesnih povreda koje su zadobili u fizičkom sukobu koji je prethodio ubistvu, osumnjičenima je ukazana lekarska pomoć u sremskomitrovačkoj bolnici i oni će uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici.

Poznanici: Deca su im sada siročići zbog nekih gljiva

U Futogu nadomak Novog Sada vladaju muk i neverica zbog smrti braće Jeličić za koje meštani tvrde da su bili uzorni građani koji su iza sebe ostavili petoro dece.

- Stanislav i Predrag imali su odgajivačnicu pasa koje su, između ostalog, koristili za pronalaženje tartufa. Ipak to im nije bila primarna delatnost jer nisu mogli dovoljno da zarade da bi othranili decu.

- Predrag je za sobom ostavio troje dece, a Stanislav je imao dvoje dece. Svi su sada siročići i to zbog nekih gljiva. Užas.

Ko zna šta se tamo zapravo desilo i ko je tamo koga napao – priča jedan rođak ubijenih Futožana uz napomenu da pokojna braća nikada nisu bili poznati kao kavgadžije već kao mirni i porodični ljudi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • tomas

    8. decembar 2020 | 23:59

    Pogledajte ubice, trideset i neku godinu, pustili stomacine- to nije od postenog rada. Ocelavili, neskladno obuceni na svdbi. Bolesnici jednom recju,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA