≫ 

Ivan Kontić sproveden na saslušanje, dan nakon što je izručen iz Crne Gore

Osumnjičen je za ubistvo u pokušaju

  • 2
Ivan Kontić, hapšenje Ivan Kontić / Foto: Uprava policije

Ivan Kontić, koji je u utorak izručen Srbiji iz Crne Gore, sproveden je danas na saslušanje pred sudiju za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu radi odlučivanja o pritvoru koji mu je određen dok je bio u bekstvu.

Kontić će pred tužiica biti izveden u petak, 11. decembra u 13 sati radi saslušanja, rečeno je Tanjugu u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, koje vodi istragu protiv njega zbog sumnje da je 24. avgusta britalnim premlaćivanjem Miljana Mandića pokušao da ga ubije.

Kontić će pred tužiocem moći da iznese svoju odbranu, koju je najavio nakon hapšenja u Podgorici.

Sudija će na današnjem ročištu koje je zakazano za 13 sati, odlučivati samo o okolnostima koje se tiču pritvora, a Kontić će biti pozvan da objasni zašto se krio.

Mandić je kao oštećeni ranije ispitan u tižilaštvu, a Kontić bi trebalo danas.

Ivan Kontić, hapšenje Hapšenje Ivana Kontića/ Foto: Tanjug/Uprava policije Crne Gore

Kontić je uhapšen 11. oktobra u Podgorici nakon mesec dana skrivanja, nakon čega je Ministarstvo pravde Srbije uputilo molbu za njegovo izrucenje. On se saglasio sa izručenjem.

Tužilaštvo u Novom Sadu tereti ga za krivično delo ubistvo u pokušaju.

Zajedno sa njim osumnjičeni su u ovom slučaju O. L. i L. V, koji se sumnjiče za krivična delo učestvovanje u tuči, odnosno pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela.

Mesec dana su bili u pritvoru, a sredinom okrobra su pušteni da se brane sa slobode.

Kontić je poreklom iz Nikšića, a u Srbiji je diplomirao na pravnom fakultetu i u advokatskoj kancelariji je radio kao pripravnik pre incidenta u kojem je prebio Mandića (28) u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu 24. avgusta.

Podsećamo, javnost je bila zgrožena snimcima brutalnog nasilja kada je, tada još neidentifikovani počinilac, tukao onesvešćenog momka u Novom Sadu. Kako se na snimku vidi, prolaznici i obezbeđenje su pokušali da ga odvoje od žrtve, ali bezuspešno.

Potpuni haos nastao je tek kasnije, kada je napadač okrenuo isprebijanog muškarca na stomak i lomio mu ruke.

Kontić je nestao odmah nakon brutalnog prebijanja, a za njim je bila raspisana i međunarodna poternica.

On je uhapšen u Crnoj Gori u naselju Zabjelo u iznajmljenom stanu, nakon što je prethodno za njim Srbija raspisala Interpolovu poternicu. Crnogorska policija juče je upala u stan gde se nalazio Kontić, pri čemu je on oboren na zemlju, a zatim su mu stavljene lisice na ruke. Više od mesec i po dana je bio u bekstvu.

Prvobitno se Kontić teretio za nanošenje teških telesnih povreda, međutim kasnije je ovo delo prekvalifikovano u krivično delo ubistvo u pokušaju, a slučaj je preuzelo Više javno tužilaštvo koje je naložilo pokretanje istrage protiv Kontića.

- Kontić je insistirao da što pre bude izručen Srbiji, odnosno Višem sudu u Novom Sadu, kako bi izneo sve činjenice i okolnosti, a posebno u odnosnu na kvalifikaciju krivičnog dela - rekao je nakon hapšenja njegov branilac.

Video: Snimak hapšenja Ivana Kontića u Crnoj Gori

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 7890

    9. decembar 2020 | 16:24

    Sad mi je jasno zašto je tražio izručenje Srbiji. On je advokatski pripravnik i radi u advokatskoj kancelariji. Dakle, i za laika jasno kao dan. E moj Miljane, još ćeš i kriv da budeš, a ovaj monstrum se iživljavao kao zver nad tobom. Sutra treba ovaj monstrum kao adbokat nekoga da brani. Auuu! Jad i beda!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA