≫ 

Niš bio pod opsadom celu noć: Policija na nogama, traga se za napadačem koji je pucao u mladića

Ranjeni je ranije radio kao obezbeđenje u niškim kafićima, imao je sitnih sukoba sa zakonom u vidu nasilničkog ponašanja, ali ne spada u deo niškog kriminalnog miljea

  • 3
Garaza, pucnjava, Niš Foto: D. Kocić

Niška policija intenzivno traga za osobom, koja je sinoć oko 23 sata u podzemnoj garaži u Romanijskoj ulici 11 pucala na tridesettrogodišnjeg D. T.

Kako saznajemo, napadač je postavio sačekušu žrtvi u garaži, jer je znao njegove navike.

Kako je saopšteno iz niškog Kliničkog centra, ranjenik je hirurški zbrinut.

- Pacijent je primljen sinoć u Urgentni centar Kliničkog centra u Nišu u svesnom stanju. Odmah, nakon urađene hitne dijagnostike prilikom koje je utvrđen prelom desne butne kosti i povreda natkolenice, hirurški je  zbrinut, i nakon toga smešten na odeljenje Klinike za ortopediju. Stabilan je, svestan i komunikativan, biće potrebna još jedna operacija narednih dana - rečeno je za Telegraf.rs u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

D. T. živi u toj ulici i koristi garažu u kojoj ga je napadač dočekao. Oko 23 sata parkirao je auto,  izašao je iz vozila kada je upucan. Očigledno je da nije postojala namera da bude ubijen, već verovatno „opomenut“. Ovo iz razloga što je na njega ispaljen jedan jedini hitac iz pištolja a pucano je sa udaljenosti od par metara, što znači da napadaču nije bio cilj da ga liši života. Iz tog razloga radi se o krivičnom delu teška telesna povreda a ne pokušaj ubistva - kažu naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Intenzivno se radi na identifikaciji izvršioca, a kako nezvanično saznajemo, organima gonjenja posao otežava okolnost da je bio maskiran.

- On je odmah nakon što je ispalio hitac pobegao. Policija je čitave noći patrolirala gradom, uviđaj je počeo sinoć, biće nastavljen i danas – objašnjavaju naši izvori

U okviru operativnog rada biće obavljen razgovor i sa napadnutim mladićem.

Za sada nema informacija o motivu pucnjave, očekuje se da će stvari biti jasnije nakon što istražni organi obave razgovor sa ranjenim čovekom. On je ranije radio kao obezbeđenje u niškim kafićima, imao je sitnih sukoba sa zakonom u vidu nasilničkog ponašanja, ali ne spada u deo niškog kriminalnog miljea – kažu naši sagovornici.

Kako  nam je potvrđeno u niškoj Hitnoj pomoći, mladić je zadobio povredu butine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    10. decembar 2020 | 08:55

    Cim je radio na vratima kao obezbedjenje a ima prijave za nasilnicko ponasanje znaci da ima mnogo ljudi sa kojima se zamerio. Mozda je neko kome je povredio ego ili ga je ponizio pred drustvom ispred kluba u kojem radi, mozda nekog koga je prebio sa kolegama... spisak je sigurno duzi.

  • Strelac

    10. decembar 2020 | 10:00

    Znači, ako ispalim jedan metak, to se tretira kao "teška telesna povreda" a ne kao pokušaj ubistva. To znači da neki strelac može "komotno" da ubije bez nekih većih zakonskih posledica ????????!!!!!!!! MENJATI ZAKON POD HITNO !!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA