≫ 

Fotografije ispred kuće baka Coke: Izneto telo Stojanke Stojanović, njen sin je u kući

Beograđanka se teretila za ubistvo koje se dogodilo 2. septembra 2018. godine u Bulevaru kralja Aleksanda na teritoriji beogradske opštine Zvezdara

  • 11

Telo Stojanke Stojanović Coke (72) pronađeno je večeras u njenom domu na Zvezdari. U grudi žene bio je zaboden nož, a pored tela pronađeno oproštajno pismo. Ispred njenog doma zatekli smo dva policijska automobila, a kako smo saznali, njen sin je u kući.

Beograđanka poznatija pod nadimkom Coka, teretila se za ubistvo koje se dogodilo 2. septembra 2018. godine u Bulevaru kralja Aleksanda na teritoriji beogradske opštine Zvezdara. Ona je bila osumnujičena da je u investitora Zorana Trifunovića ispalila tri hica iz pištolja, što je zabeleženo na snimcima sigurnosnih kamera.

Posle zločina je otišla kući i legla da spava. Kada je policija došla u njenu kuću u Ulici Olge Jovanović, upitala ih je: "Šta se zbilo? Sad sam ustala!", a zatim ih je zamolila da se našminka i sredi pre hapšenja. Potpuno smireno je ušla u policijski automobil, iščuđavajući se zašto je vode, da bi u policijskoj stanici došlo do potpunog obrta.

- Tamo je iz cuga priznala ubistvo. Rekla je samo da je pucala, jer više nije mogla da izdrži tenziju u vezi sa sporom koji su vodili zbog placa. Jadala se policajcima u nedelju uveče dok su je privodili, iako je saslušanje kod tužioca bilo zakazano za ponedeljak, 3. septembar u 16 sati, u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu - ispričao je izvor blizak istrazi.

Urađen je i test takozvane parafinske rukavice koji je nedvosmisleno utvrdio da je Stojanka pucala iz oružja.

Na snimku koji je kasnije objavljen vidi se kako žena sa kačketom prilazi investitoru nasred ulice, iz bele torbe vadi oružje i ispaljuje hitac direktno u grudi. Nakon što on pada na zemlju, usledila su još dva hica.

Prema nekim navodima medija, Stojankin sin je navodno prodao deo placa nasleđenog od oca Tifunoviću, zbog kog se Stojanka Stojanović sporila sa njim. Tvrdnje Stojankinog sina Marka su drugačije. On je za medije ispričao da je investitor pretio da će njegovu majku prebiti i ubiti ako mu ne preda plac i kuću u kojoj žive kako bi on tu "digao zgradu".

- Godinama ju je maltretirao i ona je pukla. Rešila je da više ne živi u stranu i ubila ga je. Zbog njega je čak i obolela, ali nije htela da mi priča šta se dešava i da joj preti - ispričao je njen sin.

Nije se pojavila na suđenju zbog korone

Suđenje Stojanki Stojanović (72), javnosti poznatijoj kao Baka Coka, koja se tereti za ubistvo investitora Zorana Trifunovića na Zvezdari, odloženo je početkom decembra u Višem sudu u Beogradu. Pretres nije održan jer je Stojanka Stojkanović bila u bolnici, a, gde je hospitalizovana zbog virusa korona.

Baba Coka se nije ni prethodnog puta pojavila na suđenju, a sudu je poslala pismo da nije sposobna da prati suđenje i da će "ako mora da dođe na sud pre da se obesi u šupi".

Propusti u istrazi

Podsećanja radi, Viši sud je u februaru prošle godine vratio optužnicu tužilaštvu, nakon što je zaključeno da je u istrazi došlo do propusta u vezi s balističkim veštačenjem. Naloženo je da se ti nedostaci otklone, pa je tužilaštvo 5. marta završilo sve radnje koje im je sud naložio i podiglo novu optužnicu. I ona je, od strane Apelacionog suda, osporena u junu minule godine.

Apelacioni sud je tom prilikom usvojio žalbe branilaca u kojima se ukazuje da su, u prvostepenom rešenju Višeg suda, citirana i analizirana dva različita, međusobno suprotstavljena nalaza i mišljenja vezana za istu činjenicu, a to je procena sposobnosti okrivljene, odnosno da li je uračunljiva. Naime, jedna grupa veštaka smatrala da je "baba Coka" neuračunljiva i da joj se zbog toga ne može suditi, dok je druga ocenila da je ona procesno sposobna.

U oktobru prošle godine, Blicu je potvrđeno da je u sud upućena nova, izmenjena optužnica protiv Stojanke Stojanović, ali da o njoj nije odlučeno. Detalji optužnice nisu poznati.

Popila asepsol

Mediji su, početkom oktobra ove godine, spekulisali da je Stojanka navodno pokušala da se otruje asepsolom. Ispostavilo se da je popila pogrešnu terapiju. Baka Coka je tada na VMA dovezena vozilom Hitne pomoći, u pratnji policije, u veoma teškom stanju.

Ipak, nakon ukazane lekarske pomoći, ona je opet u pratnji policije, prevezena u bolnicu dr Laza Lazarević, gde je bila na lečenju.

Kućni pritvor

Stojanović je suđenje čekala u kućnom pritvoru pošto je puštena iz zatvora sa nanogvicom, što je za Blic svojevremeno potvrdio i njen advokat Đorđe Kalanj.

- Istina je, moja klijentkinja se nalazi u kućnom pritvoru - rekao je tada Kalanj.

Investitor odranije poznat policiji

Nije mnogo trebalo beogradskim medijima da otkriju da je Zoran Trifunović, inače građevinski investitor iz Jagodine koji se u glavni grad doselio sa porodicom, odranije poznat policiji.

U blizini mesta na kom je ubijen imao je kancelariju, a protiv njega je vođeno nekoliko postupaka u Beogradu, ali i drugim gradovima u Srbiji - falsifikovanja isprava, gradnje bez građevinske dozvole, prinuda, iznuda.

Međutim, on nikada nije osuđivan za ova dela.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nije nego

    10. decembar 2020 | 20:16

    Baka Coku u aleju zasluznih gradjana, ulica gde je zivela da dobije ime po njoj.

  • Dokle!?

    10. decembar 2020 | 20:26

    Narod treba uzeti motku u ruke i izaći na ulicu. Dokle sirotinja da ispašta zbog kriminalaca!?

  • ono

    10. decembar 2020 | 20:06

    Baka Coku u Aleju zasluženih građana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA