≫ 

Branioci Ivana Kontića: "Mandić pretio da će da ih izbuši i držao ruku na torbici"

- Nakon što je torbica pala, sve je prešlo u tuču između njih dvojice u koju nisu dozvoljavali da se iko meša - navode branioci Ivana Kontića

  • 34
Ivan Kontić, hapšenje Foto: Tanjug/Uprava policije Crne Gore

Branioci Ivana Kontića, advokati Zora Dobričanin Nikodinović i Dejan Bugarski potvrdili su da je njihov klijent danas saslušan pred Višim javnim tužilaštvom u Novom Sadu i da je izneo odbranu i odgovarao na sva postavljena pitanja.

Ivan Kontić je detaljno izneo odbranu negirajući da je ikada pomislio, a kamoli pokušao da ubije bilo koga, a posebno ne Miljana Mandića 24. avgusta u Novom Sadu, s kojim je navodno bio u dobrim odnosima.

- Sve je počelo kad mu je Mandić zabranio da uđe u kladionicu gde je hteo da popije piće s prijateljima. Mandić ga je najpre oterao i krenuo za njim, zatim stao u pozu kao da će da se obračunava i pretio da će da ih "izbuši" držeći ruku na torbici, a onda je nastalo otimanje o torbicu jer je Kontić verovao da je unutra pištolj. Nakon što je torbica pala, sve je prešlo u tuču između njih dvojice u koju nisu dozvoljavali da se iko meša - navode Kontićevi branioci.

- Kontić kao nekadašnji reprezentativac Srbije i Crne Gore u džudou zna koji su udarci opasni po život i nijedan takav nije zadao tokom fizičkog obračuna, a da je hteo, mogao je - ali ništa od toga nije učinio - teza je njegove odbrane.

Saslušanje trajalo 3 sata

Pred kraj saslušanja koje je trajalo oko tri sata, Kontićev branilac Zora Dobričanin Nikodinović zatražila je izuzeće postupajućeg zamenika tužioca koji je ispitivao Kontića, sa čim su se i advokat Bugarski i okrivljeni Kontić saglasili.

Suđenje Jovanjica Zora Dobričanin, Foto: ATA Images

Izuzeće je, kako je rekla, tražila jer je tužilac poslednjih pola sata saslušanja "postavljao kapriciozna pitanja", a na svaki pokušaj primedbi advokata iste je opominjao, a primedbe i koje je dozvolio - odbio je.

Kontić je u utorak izručen Srbiji iz Crne Gore, pošto je po poternici Srbije uhapšen 11. oktobra u Podgorici, a hapšenje ga je preduhitrilo u nameri da se preda, tvrde advokati.

U sredu je saslušan pred sudijom za prethodni postupak na okolnosti pritvora i bekstva, kojem je rekao da iz Srbije nije bežao, već da je u Crnu Goru otišao pre pokretanja bilo kakvog postupka protiv njega i da je granice prelazio bez ikakvih problema. Naglasio je da su svi međusobno prijatelji i da je odmah znao da će izgladiti odnose sa Mandićem jer su im svi prijatelji zajednički, ali se digla velika hajka dok je boravio u Crnoj Gori, pa je odlučio da sačeka da se to malo slegne, pa da se onda preda.

Ivan Kontic novi sad tuca Ivan Kontić, Foto: MUP

Sudija mu je potvrdio pritvor koji mu je određen u septembru dok se skrivao u Crnoj Gori od pravosudnih organa Srbije.

Oštećeni Mandić je ranije ispitan u tužilaštvu. Zajedno sa Kontićem osumnjičeni u ovom slučaju su O. L. i L. V, koji se terete za krivična dela učestvovanje u tuči, odnosno pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela. Mesec dana su bili u pritvoru, a sredinom okrobra su pušteni da se brane sa slobode.

- Pritisak na okrivljenog da odgovori na više puta postavljena sugestivna pitanja, unošenje u zapisnik onoga što naš branjenik nije rekao i neunošenje onoga što je rekao, bila je kap koja je prelila čašu i dovela do toga da kolega Bugarski Dejan i ja posumnjamo u to da je postupajući zamenik pristrasan. Smatramo da takvo postupanje pravi lošu atmosferu u ovom predmetu, što apsolutno nije dobro i nije potrebno nikom. Takvim načinom samo se skreće pažnja sa glavne stvari, a to je činjenica da se ovde nikako ne može raditi o postupku za pokušaj ubistva i da se istraga usmeri na utvrđivanje činjenica - navodi Zora Dobričanin Nikodinović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ziks

    11. decembar 2020 | 21:31

    On ce dobiti kucni pritvor. Sudstvo nam je velika nula

  • Srle

    11. decembar 2020 | 22:23

    Onog trenutka kada je pao u nesvest prestaje po našem pravu svaka vrsta odbrane, tako da je nadalje Kontić vršio krivično delo, ali Zora Dobričanin je čudo izmisliće ona nešta za dobar honorar

  • Aleksa

    11. decembar 2020 | 21:14

    Fina neka priča, lepo od Advokata smišljena. Sad samo još sudija da bude naivan i poveruje u to.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA