≫ 

Eksplozija u fabrici vode u Zrenjaninu: 2 osobe povređene, ceo grad bio bez vode sat i po

Očekuje se da se vodosnabdevanje normalizuje za sat vremena

  • 10
Fabrika vode Zrenjanin Printskrin: RTS

U fabrici vode u Zrenjaninu došlo je do eksplozije jutros oko 5 sati, potvrđeno je za Telegraf.rs. Zbog ove havarije, Zrenjanin je ostao na sat i po vremena bez vode, ali se vodosnabdevanje stabilizovalo do 10.30 sati i na najvišim spratovima.  

U Hitnoj pomoći u Zrenjaninu nam je potvrđeno da su imali intrevenciju ovim povodom.

Kako saznajemo, povređena su dva radnika, koja su prevezena u bolnicu.

RTS javlja da je jedan radnik povređen teže, a drugi lakše, od 50 i 42 godine, kao i da je reč o opekotinama na rukama. Stepen opekotina se još ne zna.

- Obojica povređenih radnika ostaju na bolničkom lečenju i nisu životno ugroženi - saopštila je Opšta bolnica.

Eksplozija se dogodila u pogonu fabrike vode u Zrenjaninu na Mihajlovačkom drumu bb.

Došlo je do curenja i detonacije hlora na uređaju za doziranje na postrojenju. Curenje je odmah zaustavljeno.

Na licu mesta su bili i vatrogasci, a uviđaj je u toku.

Kako je za Telegraf.rs rečeno u zrenjaninskom Vodovodu i kanalizaciji, snabdevanje vodom bi trebalo da se normalizuje za najviše sat vremena.

Zbog havarije u fabrici vode, JKP Vodovod i kanalizacija je pokrenulo postupak preuzimanja vodosnabdevanja grada - rečeno je za Telegraf.rs u ovom preduzeću.

Svi stanovnici su vodu, koja je isključena oko 9 sati, dobili do 10. 30 časova. 

Povodom jutrošnjeg incidenta u postrojenju za preradu vode za piće oglasio se gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

- U ranim jutarnjim časovima dogodila se eksplozija u fabrici vode, pri čemu su dva radnika povređena i najvažnije je da su van životne opasnosti. Zbog uviđaja u fabrici vode, prekinut je dotok sirove vode u postrojenje i vodosnabdevanje će preuzeti naše JKP “Vodovod i kanalizacija”. Uviđaj je u toku i očekujemo zvanične informacije o ovom incidentu - saopštio je gradonačelnik.

Ministarstvo za rad: Radnici prijavljeni 

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja saopštilo je da su povrede na radu u vidu opekotina zadobili zaposleni J. M. (42) i A. V. (50). Dodaju i da je odmah po dobijanju informacije o ovom incidentu, inspektor za rad izašao na teren.

- Кolektivna povreda na radu se dogodila u postupku hlorisanja vode u pogonu zatvaračnice. Odmah po obaveštenju o nesreći od strane policije, inspektor rada Odseka inspekcije rada Zrenjanin izašao je na lice mesta i ustanovio da su oba zaposlena bila prijavljena kod pomenutog poslodavca na neodređeno vreme na poslovima - operater uređaja za prečišćavanje vode, što podrazumeva i obavezno socijalno osiguranje - navodi se u saopštenju ovog ministarstva i dodaje:

- U postupku daljeg inspekcijskog nadzora povodom kolektivne povrede na radu J. M. i A.V. inspektor rada će na osnovu utvrđenih relevantnih činjenica preduzeti odgovarajuće mere iz domena nadležnosti inspekcije rada.

Video: Eksplodirao kotao u Industriji mesa Matijević

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    14. decembar 2020 | 08:07

    Jel to ona nova fabrika i najsavremenija. Koja je cekala nekoliko god na izgradnju i pustanje u rad. Samo da su zaposleni dobro i da sve se oko njih dobro prodje. A onda da presaviju tabak i tuze grad i drzavu za propuste i izvodjaca radova. I ugradjenu nekvalitetnu opremu U slucaju da gresim unapred izvinjenje.

  • Bora

    14. decembar 2020 | 08:06

    Iza ove diverzike stoji opozicija...krenuli da napadaju kao Otpisani!

  • Гаргамел

    14. decembar 2020 | 08:41

    Ето разлога да квалитет пијаће воде буде још лошији !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA