≫ 

Kad i kako je grad u Srbiji postao mesto gde se usred dana rešetaju, a kolateralna šteta su građani?

* Za samo tri dana u Novom Pazaru desile su se dve pucnjave usred bela dana i jedno potezanje pištolja * Kolege su na terenu, na ulicama je mnogo mirnije i građani se osećaju sigurnije, rečeno je za Telegraf.rs iz MUP-a * Pripadnici Žandarmerije stigli su u grad i raspoređeni su na više mesta u gradu i oko njega

  • 9

U poslednjih mesec dana u Novom Pazaru desili su se incidenti zbog kojih mnogi nisu mogli mirno da spavaju. Pucnjave usred bela dana, pretnje oružjem, na ulici, u ugostiteljskim objektima, u kojima je ranjena i majka, slučajna prolaznica Meliha M. (32), uznemirile su javnost i mnoge navele da se zapitaju - šta se to dešava u ovom gradu?

Za samo tri dana u Novom Pazaru desile su se dve pucnjave usred bela dana i jedno potezanje pištolja.

Brojni građani strahuju za svoju bezbednost i pitaju se da li može da se dogodi da i oni dožive sudbinu Melihe M. (32), koja je nedužna primila metak u grudi namenjen drugoj osobi.

Hronologija događaja koji su potresli Srbiju

15.12. - U pucnjavi koja se dogodila ranjene su dve osobe.

Vatru je otvorio H. A. (45) iz kola u kome se nalazio i njegov sin A. A. (23). Obojica su uhapšeni.

Otac zbog sumnje da je počinio krivična dela teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Sin se tereti da je počinio krivično delo nasilničko ponašanje.

Tom prilikom ranjeni su Mesudin K. (39) i slučajna prolaznica Meliha M. (32). Oboje su u teškom stanju primljeni u bolnicu u Novom Pazaru.

- Primljena su dva pacijenta, u jako lošem stanju sa povredama koje su opasne po život u momentu nanošenja. Radi se o muškom i ženskom pacijentu. Muškarac srednjih godina zadobio je jednu ustrelnu i jednu prostrelnu ranu u predelu leve karlice i kuka, a ženska osoba u predelu grudnog koša - rekao je na dan pucnjave zamenik načelnika hirurškog odeljenja u Opštoj bolnici Novi Pazar, dr Izet Tutić.

Povodom ovog slučaja brojni građani Novog Pazara su se oglašavali na društvenim mrežama.

- Svi smo mi Meliha - počeli su Pazarci da postavljaju na svojim profilima, jer ovaj strah za sopstvenu bezbednost na ulici izgleda da tinja u mnogima.

Neki od očevidaca su se oglasili na društvenim mrežama rečima da je baš njihovo dete bilo u blizini kada se dogodio obračun i da strepe šta je još moglo da se desi. Da i neko njihov ne postane kolateralna šteta u uličnom obračunu...

Prema najnovijim informacija, kao mogući motiv sukoba oca i sina sa M. K. navodi se tuča u noćnom baru koja se dogodila početkom novembra, kada je on sa još nekolicinom nepoznatih osoba pretukao i slomio lobanju mladiću A. S. iz Ribarića, inače, bliskom rođaku upucanog muškarca, piše Blic.

Uhapšeni policiji je od ranije poznat po problematičnom ponašanju, a znaju ga i sugrađani u Novom Pazaru budući da je vlasnik jednog striptiz bara u koji, kako kažu, svraćaju sumnjivi likovi.

On je više od 10 puta pravosnažno osuđivan zbog brojnih krivičnih dela. Navodno, izvod iz njegove kaznene evidencije ima nekoliko stranica.

16.12. - Dan nakon stravičnog zločina Novi Pazar je potresao još jedan obračun

Muškarac srednjih godina izašao je iz svog automobila i nezadovoljan parkiranim vozilima ispred ovog ugostiteljskog objekta, izvadio pištolj, repertirao i pretio gostima i osoblju restorana.

U istom trenutku nastala je panika, jer se u restoranu nalazio veći broj gostiju, među kojima je bilo i dece.

Gosti su uplašeni počeli da beže, a muškarac sa pištoljem se vratio u svoje vozilo i odvezao u nepoznatom pravcu.

Slučaj je potresao mnoge jer su se zapitali koliko su bezbedni u svom gradu kad može da se desi da "usred belog dana" neko potegne pištolj i to pred decom.

17.12. Ponovo pucnjava... Ponovo strah koji parališe... I pitanje "dokle više?"...

Novopazarac N. B. (37) ranjen je u pucnjavi u Ulici AVNOJ-a u centru Novog Pazara, oko 15 časova.

Ranjeni muškarac prebačen je u novopazarsku Opštu bolnicu. On je pogođen u grudi.

Pucnjavi je, kako se saznaje, prethodilo potezanje vatrenog oružja u restoranu u centru tog grada, dan ranije, kada je muškarac ušao  sa pištoljem zbog parkinga, navode mediji.

U trenutku pucnjave u restoranu je bilo više gostiju i srećom nije bilo više ranjenih ljudi.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin sinoć u Novom Pazaru

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je sinoć u Novom Pazaru da će od sutra biti pojačane aktivnosti policije i angažovana Žandarmerija u tom gradu i istakao da država neće dozvoliti obračune kriminalnih bandi i da će sačuvati bezbednost svakog građanina.

- Građani Novog Pazara ne zaslužuju da žive u gradu u kome se ubija, u kome nekažnjeno možete da nosite oružje, da pucate, u kome možete da kršite zakon. Zakon je isti za sve, u svakom delu Republike Srbije štiti sve naše građane i štiti sve naše ljude - istakao je Vulin posle sastanka s načelnikom i rukovodiocima Policijske uprave u Novom Pazaru.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, na sastanku na kome je prisustvovao i direktor policije Vladimir Rebić sa saradnicima, dogovorene su konkretne mere i koraci koji će biti preduzeti.

- Prisustvo policije će od sutra ujutru biti daleko vidljivije i snažnije. Doći će i Žandarmerija iz Kraljeva. Svi oni koji su pripadnici kriminalnih struktura biće posebno obrađeni i pod našom budnom pažnjom. Za njih u ovom gradu neće biti mesta - istakao je Vulin.

Svi građani Novog Pazara, kako je naglasio, mogu i moraju da budu slobodni i sigurni.

Droga, prostitucija, oružje sve su to stvari koje neće biti tolerisane. Ni jedan lokal neće moći da nekažnjeno krši zakon, ne zato što radi duže već zato što ima prostituciju, zato što se u njemu diluje droga ili zato što se u njemu nosi oružje - rekao je ministar.

Novi Pazar kao Divlji Zapad, pucnjava Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Shutterstock/Tanjug

Žandarmerija stigla u Novi Pazar

Nakon najave ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina da će se u Novom Pazaru zavesti red, pripadnici Žandarmerije stigli su u taj grad i raspoređeni su na više mesta u gradu i oko njega.

Na društvenim mrežama, kruže snimci Žandarmerije kako u centru grada pretresa prtljažnik automobila marke Audi, prenosi Tanjug.

- Kolege su na terenu, na ulicama je mnogo mirnije i građani se osećaju sigurnije - rečeno je za Telegraf.rs iz MUP-a u ovom gradu.

Novi Pazar početkom 2020. godine

Novi Pazar u januaru 2020. godine tri puta našao se u centru vatrenih obračuna, a meta i napadači bili su višestruki kriminalni povratnici.

Poslednja pucnjava u prvom meecu 2020. godine dogodila se 22. januara oko ponoći u jednom novopazarskom restoranu. U tom okršaju ubijen je N. H. (23), a tri osobe su ranjene.

- Svi muškarci umešani u incident u restoranu osuđivani su više puta zbog različitih krivičnih dela - kazao nam je tad  izvor iz istrage.

Kako smo saznali, i ostali učesnici okršaja višestruki su povratnici težih krivičnih dela.

Navodno, nakon svađe i tuče zbog muzike u restoranu, kako se sumnja, jedan od trojice mladića oštrim nožem naneo je povredu vlasniku lokala A. A. (41), koji je nakon toga upotrebio vatreno oružje. Tom prilikom ranjen je N. H. koji je preminuo na hirurškom odeljenju u bolnici u Novom Pazaru, a ranjeni su i S. M. (38), B. B. (23) i  E. R. (21).

Nihad H. Ubijeni Nihad H. Foto: Facebook/ Nihad H

Vlasnik dovezen je u novopazarsku bolnicu, a njemu je nakon zbrinjavanja određeno zadržavanje od 48 časova zbog krivičnog dela teško ubistvo.

Oružje iz kog je pucano pronađeno je nedaleko od objekta. Takođe, osumnjičeni su i E. A. i M. P. da su pre dolaska policije, sklonili određene tragove, a E. A. i da je učestvovao u tuči pa je protiv njega podneta i krivična prijava za nasilničko ponašanje.

Pucnjava u Gradskom parku dan ranije

U pucnjavi koja se navodno dogodila 21. januara oko 23 časa, ranjen je muškarac, ali kako je "Telegraf.rs" nezvanično saznao, sumnjive su okolnosti pod kojima se odigrao incident.

Naime, sumnjalo se u to da li je do pucnjave uopšte došlo i u to na koji način je ranjeni zadobio povrede. Ranjeni muškarac imao je teške telesne povrede.

Ranjen na Badnji dan, sam otišao u bolnicu

U Novom Pazaru 6. januara rano ujutru došlo je do pucnjave u kojoj je ranjen jedan muškarac (37).

Kako je "Telegraf.rs" pisao, čovek koji je upucan u nogu, nakon incidenta, otišao je sam u novopazarsku bolnicu. Kada je utvrđeno da je povreda nastala od metka, lekari su pozvali policiju.

Pucnjava se dogodila u Prvomajskoj ulici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    18. decembar 2020 | 12:41

    To se eesava i u Beogradu, Novom Sadu, Nisu, Krusevcu... nije samo Novi Pazar crna ovca

  • DARKO 100%

    18. decembar 2020 | 12:27

    To je sve stvar sistema i drustvenih normi ,vrednosti koje jedno drustvo zivi sa tim vrednostima ovog vremena,ako mislite da nema leka za to,onda se zavaravate.ucescem celokupnog drustva i sistema prepoznavajuci vrednosti koje su dobre zadrzavati i biti branioci tih vrednosti a lose odbacivati ili strogo kaznjavati i to da bude sveta rec za sve gradjane Srbije ma kojje oni vere i nacionalnosti bili

  • Cobi

    18. decembar 2020 | 14:11

    Nije to samo u Novom pazaru, u celom svetu je tako, kriminalci su u dosluhu sa policijom, sve dok to funkcioniše kako je neko zamislio iz vrha vlade, čim dođe do neslaganja nastaje pucnjava, ubistva, hapšenja...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA