≫ 

Manijaku iz Niša kazna zatvora povećana na 6 godina: Pokušao da siluje ženu, pa je opljačkao

On je ženu zaskočio nedaleko od niške Železničke stanice i ugurao je između dva napuštena vagona

  • 1
Maltretiranje devojke, silovanje Foto-ilustracija: Shutterstock

Viši sud u Nišu osudio je na šest godina zatvora V.V. iz ovog grada jer je 27. jula 2019. godine, pokušao da siluje sugrađanku S.Ć., a kada se odbranila od seksualnog napada, opljačkao ju je.

- Okrivljeni V.V. je oglašen krivim zbog krivičnog dela silovanje u pokušaju iz člana 178. stav 1. Krivičnog zakonika u vezi sa članom 30. KZ u sticaju sa krivičnim delom teška krađa iz člana 204. stav 1. tačka 3. KZ, pa mu je sud za krivično delo silovanje u pokušaju utvrdio kaznu zatvora u trajanju od pet godina a za krivično delo teška krađa, kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i šest meseci, pa je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od šest godina - saopštila je Irena Gušić, portparol Višeg suda u NIš.

Na taj način preinačena je prvostepena presuda Višeg suda kojom je V.V. bio osuđen na četiri godine zatvora ali je Apelacioni sud, postupajući po žalbi Višeg javnog tužilaštva, ukinuo i predmet vratio na ponovno odlučivanje.

Kako je utvrđeno tokom sudskog postupka on je ženu zaskočio nedaleko od niške Železničke stanice i ugurao je između dva napuštena vagona.

Zatim je ženi skinuo suknju i veš, oborio je na zemlju, svukao se i legao na nju, ali ga je žrtva šutnula u genitalije usled čega je odustao od nečasne namere.

Nakon toga joj je iz tašne uzeo 300 dinara i mobilni telefon vredan oko sto evra. Pre bekstva se čak predstavio žrtvi lažnim imenom kako bi otežao da bude identifikovan.

Ako trpite nasilje ili znate nekog ko trpi nasilje, pozovite SOS telefon 0800 - 35 00 36

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Psihopata

    18. decembar 2020 | 17:05

    Imao je srece da je bio pokusaj silovanja. Da je silovao dobio bi 12god zatvora

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA