Tinejdžer glumio inspektora na Čukarici: Ulazio ljudima u stanove govoreći da su im deca dileri

Tinejdžeru (17) se na teret stavlja krivično delo lažno predstavljanje

  • 14
Srpska policija, policajac Foto: Shutterstock

Inspektori policijske stanice na Čukarici uhvatili su lažnog "kolegu" koji je u poslednjih mesec dana ulazio u stanove građanima. Ono što je i inspektore iznenadilo je to da njihov lažni kolega ima samo 17 godina iako izgleda kao da ima najmanje 20.

Maloletnik je ulazio u zgrade i raspitivao se ko ima decu.

- Kada bi saznao ko ima decu zvonio je na vrata i predstavljao se kao inspektor. Davao je uvek različita imena, a kod sebe je samo imao blok - objašnjava izvor Kurira upoznat sa slučajem.

On dodaje da bi još na vratima rekao domaćinu da mora da uđe jer im, navodno, dete diluje drogu.

- Zaprepašćeni građani su ga bez reči puštali unutra. Tada bi im zatražio ličnu kartu i sve evidentirao u tom bloku koji je nosio. Imao je uverljivu priču tako da su šokirani roditelji bez reči davali svoja dokumenta.

Međutim, veruje se da je on tada tražio priliku kako da ih opljačka ili je zapravo imao nešto drugo na umu uzimajući im podatke iz lične karte. To je sada predmet istrage koja je u toku - objašnjava naš sagovornik.

Za lažnog inspektora se saznalo jer je više uznemirenih roditelja zvalo policiju da proveri šta se dešava sa njihovom decom i da li je neki postupak u toku.

- Zvali su policijsku stanicu i tražili određenog inspektora za koga niko u stanici nije ni čuo. Roditeljima bi tada pao kamen sa srca ali je tada policija počela da radi na slučaju odnosno da traži lažnog kolegu. Nakon mesec dana operativnog i intenzivnog rada pravi inspektori na Čukarici pronašli su tinejdžera - naveo je dobro obavešten izvor.

Srećom iz stanova ništa nije ukrao pa mu se na teret samo stavlja krivično delo lažno predstavljanje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • D:)

    18. decembar 2020 | 18:29

    Hahahahaha! Znam ja šta je radio!!! Registrovao ih na sajtovima za klađenje i uzimao bonuse dobrodošlice!!! Kakav pametnjaković!!!

  • Brundo

    18. decembar 2020 | 19:50

    Policijski inspektor od 17 godina koji nema sluzbenu legitimaciju?!Nije ni cudo sto narod naseda na svakakve price.Policijski sluzbenik u civilu je duzan da se odmah predstavi i pokaze sluzbenu legitimaciju.Ulazi u stanove jer im "deca diluju drogu"?!Integritet stana i kuce je nepovrediv.Bez pismenog naloga pol.sluzbenici mogu samo u odredjenim situacijama da udju - sprecavanje izvrsenja krivicnog dela, traganje za izvrsiocem krivicnog dela, prisutnost eksplozivne naprave i dovodjenje u policiju bez pisanog naloga.

  • Саша

    18. decembar 2020 | 20:13

    Овца народ,зато нам иде овако.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA