Gatara osuđena na godinu dana zatvora: Ženi uzela 600.000 dinara, "spasavala joj dete od smrti"

Ispostavilo se da je Srpkinja osumnjičena za još tri prevare u Banjaluci, Trebinju i Bileći, gde je lakovernima ukrala više od 2 miliona dinara

  • 1
Gatara kugla Foto: Shutterstock

Državljanka Srbije P. Đ. (37) osuđena je u Tesliću na godinu dana zatvora zbog teške krađe, tačnije zbog lažnog gatanja, piše Blic.

Ova poznata prevarantkinja, osuđena je za krađu od 600.000 dinara jednoj Teslićanki. Novac joj je, kako pišu lokalni mediji, ukrala tokom vračanja i seanse u kojoj joj je, kako je tvrdila, "spasavala dete od smrti".

Ovaj slučaj dogodio se 11. juna ove godine kada je P. Đ. došla do kuće oštećene J. R. i ponudila joj prekrivač na prodaju, što je žena odbila.

Nudila vračanje za spas deteta

Posle toga stupila je u komunikaciju sa ženom, govoreći joj da je ona "vidi da je" dobra i poštena osoba, ali da ima puno dušmana i problema. Takođe joj je rekla da njeno najstarije dete neće umreti prirodnom smrću, te da će joj novac koji ima u šteku biti potreban za sahranu ćerke.

Posle ove rečenice, nesrećnoj ženi je ponudila da joj seansom - vračanjem pomogne da spasi svoje dete. Od žene je zatražila da joj donese tri slavske sveće, tri zrna tamjana i jedan crveni konac, a što je ona i učinila. Nakon što je ženu nagovorila na seansu, gatara iz Srbije je ušla u kuću i zatražila da joj J. R. donese i sav novac i zlato koje ima u kući.

Za seansu je tražila i kafu, šećer, so, hleb, crkvene kalendare i jedno jaje pa ju je ubedila da će nad tim izvršiti obred vračanja.

- Oštećena joj je donela zlatni nakit i preko 10.000 KM, a za vreme vršenja seanse preko glave joj je stavila majicu, te je od nesrećne žene oduzela sav novac koji je stavila na sto. Ostale stvari zamotala je u foliju i potom stavila u kesu, govoreći oštećenoj da kesu ne sme otvarati tri dana - navodi se u optužnici.

Ukrala oko 2 miliona dinara

P. Đ. je uhapšena po poternici kada je pokušala da pređe granicu na prelazu Popovi kod Bijeljine. Ispostavilo se da je osumnjičena za još tri prevare u Banjaluci, Trebinju i Bileći, gde je lakovernima ukrala više od 2 miliona dinara.

U potrazi za žrtvom, prevarantkinja je išla od vrata do vrata pokušavajući da uđe u dom lakovernih građana. U zavisnosti od situacije, ulogu je prilagođavala pa je od nekih domaćica tražila pomoć, nekima glumila trgovca. Sve bi se završilo tako što bi im govorila da im "vidi" smrt bliskog člana porodice nudeći pomoć u skidanju magije da do toga ne dođe. Potom bi ih "olakšala" za sav novac koji imaju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA