≫ 

Danas izricanje presude Sekuloviću optuženom da je izvršio trostruko ubistvo na Vidikovcu

I na novu presudu on će imati pravo žalbe Apelacionom sudu

  • 1
Branko Selaković Branko Sekulović Foto: zurnal.ba

Viši sud u Beogradu izreći će danas novu prvostepenu presudu Branku Sekuloviću, vlasniku firme "S komani", zbog optužbi da je u toj firmi pre 13 godina ubio tri mladića koji su ga, kako on tvrdi, reketirali.

To će biti druga prvostepena presuda Sekuloviću, pošto je prvu kojom je bio osuđen na 35 godina zatvora zbog trostrukog ubistva, ukinuo Apelacioni sud i naložio da mu se suđenje ponovi, piše Tanjug.

I na novu presudu on će imati pravo žalbe Apelacionom sudu.

Tužilaštvo je u završnim rečima koje su održane u petak zatražilo od suda da Sekulovića najstrože kazni za krivično delo teško ubistvo i da mu produži pritvor.

S druge strane odbrana je tražila da Sekulović bude oslobođen, tvrdeći da ne postoji nijedan dokaz da je izvršio trostruko ubistvo.

Sekulović je optužen da je u kancelariji svoje firme "S kompani" na Vidikovcu 28. septembra 2007. godine ubio Vladimira Samardžića Globusa (29), Dušana Pejovića (24) i Darka Živanovića (22), zvanog Žika Šumadinac.

On je nakon ubistva, devet godina bio u besktvu sve do 22. oktobora 2016. kada je sa lažnim pasošem na ime Mario Trivan i svojom fotografijom uhapšen na graničnom prelazu Brod, između Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Potom je izručen Srbiji i nalazi se u pritvoru.

Mediji su ranije pisali da je do trostrukog ubistva došlo zbog neraščišćenih finansijskih poslova, jer su navodno Samardžić, Pejović i Živković od njega tražili isplatu para koje su mu dali na kamatu.

Video: Hapšenje Srba u Španiji zbog reketa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    23. decembar 2020 | 09:40

    Kakva sprdnja od sudjenja,ali vec smo navikli na to,sudije bruka...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA