• 0
 ≫ 

Semenke skanka sakrili u dečjoj igrački na baterije: Carinici za dan našli drogu u 4 četiri pošiljke

, Telegraf
 ≫ 

Četiri epruvete sa ukupno 53 semenke različitih vrsta skanka, pronađene su u mini fliperu

  • 0
Droga dečija igračka carina

Foto: Uprava carina

Nije nikakva novina da se krijumčari droge dovijaju na razne načine i da ne prezaju ni od čega, pa ni od zloupotrebe poštanskih pošiljaka. U to su se mnogo puta uverili carinici koji su u pošiljkama pronazili različite narkotike, sakrivene čak i u suvom voću ili dečjim cipelicama.

Nešto slično dogodilo se i 22. decembra prilikom kontrole pošiljaka u novosadskoj pošti, kada su u čak četiri pošiljke pronađeni različiti narkotici, međutim, posebno je interesantan slučaj skrivanja semenki skanka u dečju igračku na baterije.

Naime, u pošiljci prispeloj iz Holandije, adresiranoj na primaoca u mestu Stajićevo, bio je mini fliper. Kada je carinik detaljnije pogledao igračku i otvorio prostor za baterije, u ležištima previđenim za njih pronašao je četiri epruvete sa ukupno 53 semenke različitih vrsta skanka.

Droga dečija igračka carina

Foto: Uprava carina

U pošiljci iz Holandije namenjenjenoj primaocu u Novom Sadu, umesto prijavljenih delova za računar, pronađena je kesica sa 128 grama bele prašakaste materije, koja je na priručnom testu odreagovala na kokain-krek.

Potom je u pošiljci bez deklarisane sadržine, adresiranoj na primaoca u Novom Sadu, koja je stigla od nepoznatog pošiljaoca iz Nemačke, pronađena kesica biljne materije zelene boje, za koju se na priručnom testu ispostavilo da je marihuana.

Na četvrtoj pošiljci pristigloj iz Holandije pisalo je da sadrži "jedan dokument", namenjen osobi iz Novog Sada. Umesto navodnog dokumenta, carinici su u paketu pronašli kesicu sa 100 tablete žute boje, za koje je priručna analiza pokazala da je reč o ekstaziju.

Otkriveni narkotici su predati u dalju nadležnost policiji i tužilaštvu.

Video: Prvo su se čuli pucnji, a onda hapšenje: Dileri pali u Beogradu tokom primopredaje kokaina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA