≫ 

Nišlije, optužene za napad na mladića zbog antifašističke majice, tuču i potezanje noža, sada ćute

Samo jedan od okrivljenih izneo je odbranu

  • 0
Napad nožem

Foto: Shutterstock

Nišlija Nikola Radonjić (34), optužen za nanošenje teške telesne povrede Urošu Janjiću (26) što je tužilaštvo kvalifikovalo kao zločin iz mržnje, jer je mladić izboden zbog antifašističkog natpisa na majici, danas se pred sudom branio ćutanjem. Na isti način postupili su njegovi prijatelji Aleksandar Zorić (22) i Miloš Krstić (22) koji se terete za učestvovanje u tuči, jer su bili akteri sukoba koji je kulminirao potezanjem noža. Janjić nije prisustvovao glavnom pretresu a nije bilo dokaza da je uredno pozvan. Međutim, na suđenje je došao njegov drug Đorđi Đeorgiev (25) koji je takođe optužen za učestvovanje u tuči, ali je on za razliku od ostalih okrivljenih, izneo svoju odbranu.

Đeorgiev je objasnio da je sa Urošem i njegovim bratom izašao na Kej Kola srpskih sestara kako bi se ispričali jer se nisu duže videli.

- Urošev brat je ubrzo otišao, a nas dvojica smo otišli do spomenika Nadeždi Petrović kada su nas opkolila petorica mladića. Jedan od njih se obratio Urošu pretećim tonom rečima: Ajde skini majicu! Ja sam ga pitao o čemu se radi, ali sam umesto odgovora dobio udarac u nos, usled čega je došlo do devijacije, a zatim i u levu slepoočnicu pa u bradu. Čuo sam Uroša kako viče da će zvati policiju nakon čega su se oni razbežali. Uroš mi je kazao da mu pogledam leđa i tada sam video povredu u predelu leve lopatice. Pozvao sam Hitnu pomoć, Urošu je bilo sve gore, izgledalo je da će se onesvestiti - opisao je kritični događaj Đeorgiev.

Uroš Janjić je moj dobar drug. Upoznali smo se još pre 5-6 godina, kada je iz Negotina došao u Niš da polaže prijemni za...Posted by Miloš Boškövić on Петак, 21. јун 2019.

 

 

Postupajući po nalogu sudije Miška Radivojevića, Đeorgiev je identifikovao prvooptuženog kao osobu koja je bila u grupi koja ih je napala.

- Njega prepoznajem sa sto odsto sigurnosti, ali nisam video šta je radio tokom sukoba - objasnio je Đeorgiev. Aleksandra Zorića, je kako je kazao, sa sigurnošću od 75 odsto identifikovao kao osobu koja ga je udarala. Za Milana Krstića je kazao da ga ne prepoznaje kao učesnika tog događaja.

Naglasio je da je natpis na Uroševoj majici "Accion Antifascista" bio jedini razlog što su napadnuti.

- Te momke ne poznajem, nikada se ranije nismo sa njima sreli. Čim su videli majicu ispoljili su neprijateljski nastup i verujem da im je natpis zasmetao - ustvrdio je Đeorgiev. On je negirao navode optužnice da je učestvovao u tuči.

- Mahao sam rukama da bih se zaštitio, ali nisam nikoga udario - rekao je Đorđi.

Radonjićev branilac advokat Predrag Tomović je osporio optužni predlog ističući da se ovaj događaj odigrao bitno drugačije od onoga kako to opisuje tužilaštvo.

- Optužni predlog nije zasnovan na dokazima već je usklađen sa napisima u medijima, koji su pak zasnovani na onome što su novinari saznali od oštećenog. U ovom postupku ćemo dokazivati da su oštećeni ti koji su doveli do krivičnog događaja. Želimo da se utvrdi ko je koga napao i zašto, pa da se odluka donese na osnovu onog što se dogodilo - rekao je Tomović i naglasio da je kvalifikacija zločina iz mržnje, potpuno neosnovana.

- Sledeći glavni pretres zakazan je za 3. mart sledeće godine kada bi trebalo da bude saslušan Uroš Janjić i svedoci.

Video: Specijalci u akciji: Evo kako su uhapšeni mladići koji su kod Aranđelovca nožem izboli čoveka (40)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA