Članovima Pink Pantera koji su opljačkali zlataru u Dizeldorfu, a pali u Beogradu, određen pritvor

Policijski službenici Nemačke potvdili su da su u pomenutom razbojništvu oduzeli ukupno 41 ručni sat i jedna narukvica marke „Breguet"

  • 0
Pink Panter, dijamant, sudijski čekić Foto: Shutterstock, Pixabay

Specijalni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana četvorici osumnjičenih da su 14. decembra opljačkali juvelirnicu „Breguet" u Dizeldorfu sa NN licem i tom prilikom uzeli skupocene, markirane ručne satove, čija vrednost iznosti oko miliona evra.

Pritvor je određen za N.S, N.B, S.Š. i A. J. rešenjem sudije za prethodni postupak na koje oni i njihovi branioci imaju pravo žalbe krivičnom vanraspravnom veću u roku od tri dana, saopšteno je iz suda.

Prema N.S, za kojeg se sumnja da je organizator ove grupe, pritvor je određen da ne bi uticao na svedoke i ponovio krivično delo, a prema N.B. da ne bi ponovio krivično delo, a prema A.J i S.Š. zbog opasnosti od bekstva, kao i uticanja na svedoke i da ne bi ponovili krivično delo.

Oni su pre dva dana uhapšeni po nalogu Tužilaštva z aorganizovani kriminal zbog sumnje da su kao organizovana kriminalna grupa od 14. do 21. decembra u Dezeldorfu, (Nemačka) i u Beogradu, izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, razbojništvo i prikrivanje, saopšteno je iz tužilaštva.

Tužilaštvo je dana saopštilo da se osnovano sumnja da je N.S, a po prethodnom dogovoru sa N.B. organizovao S. Š. i A.J. koji su iz Beograda otišli u Nemačku da bi 14. decembra opljačkali juvelirnicu.

N.S.je uhapšen u Beogradu kada je sedam skupocenih računih satova (koje je prethodno prokrijumčario iz Nemačke u Srbiju ) marke „Breguet" (ukupne vrednosti od 352.440.00 evra) predao radi dalje prodaje N.B.

Od N.B. su satovi i privremeno oduzeti, dok su lica S.Š, i A. J., lišeni slobode u neposrednoj blizini stana gde živi N.S, navelo je tužilaštvo.

Policijski službenici SBPOK su na ruci N.S, pronašli i oduzeli jedan sat marke „Breguet" dok su pretresom stana koji koristi u centru grada u Beogradu pronašli i privremeno oduzeli 33 ručna sata, svi marke „Breguet" i jednu zlatnu narukvicu iste marke ukupne vrednosti više od 2.700.000 evra.

Putem Ministarstva spoljnih poslova Srbije od strane policijskih službenika Nemačke dobijena je potvrda da je u pomenutom razbojništvu oduzeto ukupno 41 ručna sata i jedna narukvica marke „Breguet".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA