Dušan je pronašao devojčicu u kontejneru u Obrenovcu: Teralo me nešto da počnem da preturam po smeću

- Koliko znamo, beba je dobro, ja sam srećan zbog toga, neopisivo mi je, ja sam večeras najsrećniji čovek na svetu - kaže Dušan Marjanović

  • 6
Dušan, Hitna pomoć, pronašao bebu u kontejneru Printskrin:Youtube/Lokalne novine

Dok je jedna tek porođena Obrenovčanka dobijala stručnu lekarsku pomoć u bolnici posle porođaja kod kuće, njena majka je ostala u stanu, a nekoliko metara dalje, u prvom kontejneru, sa ostalim nepoželjnim i odbačenim stvarima, bila je i jedna beba. U kontejneru. Ostavljena da umre. Sama, bespomoćna, ubačena u crnu kesu.

I njena sudbina bi bila crna kao taj mrak u kom je bila da nije bilo Dušana Marjanovića, vozača saniteta. Prema njegovim rečima, prvo je odvezao porodilju zbog ginekoloških problema u GAK Višegradska. Kada se vratio, ispostavilo se da imaju i jedan hitan teren, a ticao se jedne bebe.

Čuo sam ne plač, nego cviljenje

- Kada smo stigli tamo, došla je i policija. Tražili su je po kontejneru, ali nisu ništa pronašli. U tom momentu su otišli i do stana da bi saznali gde je tačno beba bačena. Ja sam ostao kod saniteta i policijskog auta, međutim, nešto me je teralo da preturam po tom kontejneru, gde sam našao crnu kesu i u kesi stvari porodilje koje su bile krvave.

Počeo sam svo smeće da vadim iz kontejnera, ali osim tih stvari u prvom kontejneru nisam ništa više pronašao. U jednom momentu sam čuo ne plač bebe, nego kao da je nešto cvilelo, ali opet nisam bio siguran - priča Dušan Marjanović za Lokalne novine.

U drugom kontejneru je našao četiri velike kese.

- Oborio sam kontejner na sebe, da bih kese izvadio, ali to sam morao lagano, jer je možda bilo stakla koje bi povredilo bebu. Tada sam i jače čuo bebin plač. Kada sam video da je kesa spolja krvava, shvatio sam da je beba sigurno u toj kesi.

Držao sam kontejner na kolenima i rukama probušio kesu da bi beba došla do kiseonika - navodi Dušan.

Pozvao je dispečera da obavesti policijsku patrolu koja je u stanu da je našao bebu. Oni su odmah istrčali iz stana. Policajka je uzela kesu i pocepala je da bi izvadila bebu. Dušan ne zaboravlja da pomene i snalažljivu policajku.

Ubrzo je beba i zbrinuta, prvo u Obrenovcu, a potom je prevezena u Beograd.

Neopisivo mi je, najsrećniji sam na svetu

- Koliko znamo, beba je dobro, ja sam srećan zbog toga, neopisivo mi je, ja sam večeras najsrećniji čovek na svetu - kaže na kraju Dušan za Lokalne novine.

Novorođenče je devojčica, koja je rođena teška oko tri kilograma. Ona večeras spava na Institutu za neonatologiju, dok Centar za socijalni rad u Obrenovcu ne odluči da li će biti data/vraćena majci.

Baba bebe će večeras noćiti u pritvoru zbog teškog ubistva u pokušaju. 

Pogledajte prilog Lokalnih novina:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lina

    25. decembar 2020 | 07:13

    Kome da je vratite? Znate li koliko ljudi ne moze da ima decu. Da ne sudim...ima ko ce, ali bi mozda neko nju usrecio i obratno ovako...

  • BG

    25. decembar 2020 | 07:44

    Svaka cast ljudino...

  • penzioner

    25. decembar 2020 | 06:52

    Sta se ovo desava??

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA