Maja opet u zatvoru zbog masakra u Jabukovcu: Njen DNK nađen na imanju gde su izvršena ubistva

Ona je optužena da je ubila Dragicu Kazimirović i zajedno sa Pernićem pucala u njenog sina Raju kod Jabukovca avgusta 2019.

  • 11
Maja Badjikic, Maja Bađikić, Jabukovac Printskrin: Youtube, Facebook/Novica Maja Badjikic

Viši sud u Zaječaru odredio je pritvor do 30 dana Maji Bađikić (26) iz Dupljana, osumnjičenoj  da je sa Davorom Pernićem (35) iz Jabukovca avgusta 2019. ubila Raju Kazimirovića (72), njegovu majku Dragicu (93), sestru Ljubinku Oprikić (76) i sestričinu Draganu Jozeljić (53) u zaseoku Valja Vratne kod Jabukovca.

Veće zaječarskog Višeg suda ovu odluku je donelo rešavajući predlog Višeg javnog tužilaštva u Negotinu, koje je još letos zatražilo da se Bađikićeva ponovo privede, pišu Novosti.

Maji i Davoru na teret se stavlja da su zajedno izvršili krivično delo teško ubistvo, a Maji i saučesništvo u zločinu. Ona je optužena da je ubila Dragicu Kazimirović i zajedno sa Pernićem pucala u njenog sina Raju.

Majinih bioloških tragova nema na oružju i municiji koji su pronađeni zakopani na imanju Pernićevog oca u zaseoku Pojana Lungu u Jabukovcu, a li su nova veštačenja potvrdila postojanje njenog DNK na opušcima koji su na imanju Kazimirovića pronađeni skoro šest meseci posle masakra.

Baš zbog tih opušaka, negotinski Viši sud je i po treći put vratio optužnicu na dopunu istrage, a niški Apelacioni sud zatražio je dopunu istrage da bi se ustanovilo kako su ti opušci pronađeni, kao i ko je osoba koja je istražitelje uputila na mesto gde su oni i nađeni.

Video: Uhapšen osumnjičeni za četvorostruko ubistvo u Jabukovcu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milica

    25. decembar 2020 | 08:05

    Zločince za zločin koji su pocinili treba osuditi na dozivotnu robiju. Ali opušci koji su se pojavili posle 6 meseci mislim da su delo nekog ko ih je podmetno za novac.

  • sasa

    25. decembar 2020 | 08:36

    ma ajde bre vise . vise od godinu dana a oni jos ni optuznicu ljudsku nisu podigli.sta bre uce ti tuzioci i vestaci?

  • Zvele

    25. decembar 2020 | 08:51

    Opušci posle koliko aman bre pa to nema ni u američkim filmovima...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA