≫ 

Saslušan dečak zbog navodnog polnog uznemiravanja devojčice (4) iz sela: Šta se dešavalo u 4 dana?

Dve porodice žive u blizini, dobro se poznaju i često su se posećivale. Nakon saslušanja on nije zadržan u pritvoru

  • 18
Matijevac Foto: Telegraf.rs, Shutterstock

Nakon što su pojedini mediji objavili da je Š.V. (15) iz Matijevca, kod Vladimiraca, uhapšen zbog sumnje da je napastvovao četvorogodišnju devojčicu iz istog sela, Policijska uprava u Šapcu saopštila je da je mladić uhapšen zbog sumnje da je devojčicu polno uznemiravao.

Š.V. je noćas saslušan u Višem sudu u Šapcu pred sudijom za maloletnike. Nakon saslušanja on nije zadržan u pritvoru, a u nastavku istrage koju vodi sudija za prethodni postupak ispitaće se sve okolnosti ovog slučaja i odlučivati o kvalifikaciji krivičnog dela.

Kako Telegraf.rs saznaje, devojčica je bila na ginekološkom pregledu, a lekari nisu konstatovali povrede koje bi potvrdile da je devojčica silovana.

- S obzirom da devojčica ima tek četiri godine za nju sve može biti traumatično. Takođe, i dečak, koji je krupniji i razvijeniji za svoje godine, ipak je stariji maloletnik i praktično još dete. Zbog toga istraga u ovom slučaju treba da bude obazriva i uključiće i stručnjake, psihologe i pedagoge - navodi izvor Telegrafa.rs.

Dve porodice žive u blizini, dobro se poznaju i često su se posećivale. Devojčica se mladiću, kada je pre četiri dana došao njihovoj kući, požalila kako je svrbi po telu. On joj je, navodno, obećao kinder jaje i rekao da se skine, pa ju je dodirivao da bi pogledao gde je svrbi.

Matijevac Mesto iz kog su devojčica i stariji maloletnik Foto: Telegraf.rs

- Izvesno je da devojčica nije silovana niti je nad njom izvršena obljuba, a da li će mladić odgovarati za neko drugo krivično delo kao što su nedozvoljene polne radnje ili polno uznemiravanje o tome je rano govoriti. Devojčica ima svega četiri godine i sigurno će se procenjivati istinitost njene priče, kao i okolnost da su roditelji slučaj prijavili policiji nakon četiri dana. Takođe, moraju se proceniti ličnost i ponašanje mladića koji je osumnjičen - rekao je za Telegraf.rs advokat koji zastupa maloletnike.

Matijevac Matijevac Foto: Telegraf.rs

U Matijevcu skoro niko nije želeo da sa novinarima razgovara o ovom slučaju. Iako su kuće raštrkane, selo je malo i ljudi dobro poznaju obe porodice.

- Da je normalno da momak od 15 godina dodiruje devojčicu od četiri godine - nije. Opet, oni su bili kućni prijatelji i ko zna kako se i šta se stvarno dogodilo. Ne verujem da bi roditelji devojčice izmišljali. Ako je nešto uradio detetu, neka odgovara - kaže deka iz Matijevca koji poznaje obe porodice.

Video: Decu u 90 odsto slučajeva seksualno zlostavljaju bliske osobe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pink panter

    26. decembar 2020 | 16:01

    Ovo treba sankcionisati da se ne bi opet ponovilo nista uslovna kazna

  • Radovan

    26. decembar 2020 | 16:56

    Dozivotno uklanjanje iz drustva. Hospitalizacija u sanatorijumu ili dozivotni zatvor. Ko ovo moze da uradi detetu, taj nije normalan i tu nema leka ni rehabilitacije. Da mu se sudi kao odraslom kao u americi

  • JA

    26. decembar 2020 | 17:37

    Buduci pedofil. Nije sa 15. god. tako mali da bi ga to opravdalo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA