• 0
 ≫ 

Carinici na Gradini otkrili neprijavljene devize: Zaplenjeno više od 20.000 evra

, Telegraf
 ≫ 

Carinici su pronašli više od 40.000 neprijavljenih evra, ali je putnicima vraćeno po 10.000

  • 0
carina, devize, novac, prva pomoć

Foto: Uprava carina

Carinici su u saradnji sa policijom danas na graničnom prelazu Gradina otkrili više od 20.000 neprijavljenih evra u jednoj kutiji za prvu pomoć.

Prekršaj je otkriven kada je oko 10.00s sati na red za izlaznu kontrolu pristigao "mercedes" nemačkih registarskih oznaka kojim su dva brata putovala iz Nemačke ka Turskoj.

Automobilom je upravljao, 40-godišnji nemački državljanin, a društvo mu je na suvozačkom mestu pravio dve godine mlađi brat, inače turski državljanin.

Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave i koliko deviza nose sa sobom, putnici su izjavili da nose samo lični prtljag i po 10.000 evra.

Sumnjajući u njihovu izjavu, carinici su odlučli da detaljno pregledaju vozilo i tada su na mestu predviđenom za prvu pomoć, kao i u torbi u kojoj su se nalazili kablovi za startovanje vozila, pronašli skrivenih 20.000 evra.

Potom je u njihovom prtljagu pronađeno još 20.640 evra za koje takođe nisu imali potvrdu, jer ga na ulasku u zemlju nisu prijavili. Novac je mahom bio u apoenima od po 100 evra (200 novčanica), sedam novčanica je bilo u apoenima od 20 evra i jedna od 500 evra.

Zbog toga je putnicima vraćeno po 10.000 evra, što je suma koja ne podleže prijavljivanju na granici, dok je iznos od 20.640 evra privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok