Tetku ubijenog Stefana (18) uznemirile teške reči na suđenju: Svedoci otkrili ko je koga prvi napao

Ubistvo se desilo 3. februara 2020. godine

  • 2
Stefan Filic , Velika Plana, ubijen Foto: Facebook/Stefan Filić

Trojica svedoka Predrag Stojiljković, Veljko Jocić i Mihajlo Vučković, ispitivana su danas pred Višim sudom u Smederevu na suđenju Nikoli Bojoviću (20) i Mitru Pandureviću (20), optuženima za ubistvo Stefana Filića (18) u februaru ove godine u Velikoj Plani.

Podsetimo, Filić, učenik srednje škole, preminuo je u bolnici posle tuče u kojoj je teško povređen. Bojović i Pandurević optuženi su za ubistvo, a sva trojica svedoka koji su danas saslušavani, očevici su tuče u kojoj je mladić stradao.

- Suđenje je nastavljeno saslušanjem svedoka, a oni su i suočavani sa optuženima, pa je tu došlo do različitih iskaza, najviše u vezi sa tim ko je koga prvi udario. U suštini, svedoci su potvrdili navode optužnice da su optuženi započeli sukob u kome je Stefan stradao - potvrdio je advokat Borko Petković, zastupnik porodice Filić, piše Kurir.

Javorka Marković, tetka ubijenog srednjoškolca, kaže da im je današnje suđenjenje jako teško palo.

- Optuženi tvrde da je u tuči učestvovao još jedan mladić, on to negira. Tokom suočavanja su pale i teške reči. Kao da igraju fudbal u sudnici prebacujući krivicu jedni na druge, a desilo se to što se desilo. Jako nam je teško - priča Markovićeva.

Stefan Filic , Velika Plana, ubijen Ubijeni Stefan (18) / Foto: Facebook/Stefan Filić

Naredno suđenje zakazano je za 3. februar, tačno na godišnjicu smrti Stefana Filića, a tom prilikom će biti saslušavani veštaci i pregledane kamere.

- Gledaće se snimci nadzornih kamera sa diskoteke i robne kuće - objasnio je advokat Petković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slavica

    29. decembar 2020 | 17:56

    Mrtva usta negovore.

  • Bixy

    30. decembar 2020 | 01:25

    Polako! Za njih ima vremena. Neće to tako lako proći. Ubiti dečka bez razloga, pa to je idiotizaam, još se svađaju na suđenju. Debilčine!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA