≫ 

Pala trojka zbog korupcije: Mutili oko carinskih postupaka u vezi sa predmetima privrednog društva

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, sprovedeni nadležnom tužilaštvu

  • 1
Hapšenje, uhapšen biznismen, lisice, mito, korupcija Foto ilustracija: Shutterstock

Pripadnici Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu uhapsili su tri osobe zbog sumnje da su izvršili koruptivna krivična dela.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo primanje mita uhapšen je A. Z. (39), carinski inspektor u Kragujevcu, V. N. (32) zakonski zastupnik jednog privrednog društva iz Čačka zbog sumnje da je izvršio krivično delo davanje mita, kao i rukovodilac ogranka tog privrednog društva M. M. (36), zbog sumnje da je počinio krivično delo davanje mita u pomaganju.

Sumnja se da je A. Z, u više navrata tokom 2020. godine, preko osumnjičenog M. M. uzimao novac, koji je obezbeđivao V. N, kako bi uticao na efikasnost i brzinu carinskih postupaka u vezi sa predmetima navedenog privrednog društva koji se vode pred carinskim organima.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, sprovedeni nadležnom tužilaštvu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BG -1

    31. decembar 2020 | 12:47

    Opet hapšenja zbog korupcije koja je štetna za državu,znaju li za onu koja je štetna malim ljudima jer i oni su deo te DRŽAVICE.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA