≫ 

Suze majke nakon presude Jovanoviću: Kazna minimalna za ono s čim će moje dete da se nosi ceo život

Ona je prokomentarisala da to što Jovanović nije prisustvovao izricanju presude predstavlja kukavički čin

  • 11

Odmah nakon izricanja presude doživotne kazne zatvora Ninoslavu Jovanoviću, poznatom kao Malčanski berberin, za zločin koji je počinio prema maloletnoj devojčici iz okoline Niša, oglasila se i njena majka Aleksandra.

Sa suzama u očima ona je stala pred kamere i mikrofone, ispred sundnice gde je tačno u 11 sati pročitana presuda za otmicu devojčice koja se dogodila krajem 2019. godine i zlostavljanje koje je potom usledilo.

- Mi smo presrećni, danas smo završili jedan deo, ne jedan deo, bukvalno sve. Napokon smo olakšali svoju dušu, olakšano je i mojoj ćerki i svoj deci, da sprečimo još neko zlostavljanje deteta. Hvala sudu, hvala svima, hvala policiji koji su bili sa nama... - kazala je Aleksandra K.

Majka Aleksandra

Foto: D. K.

Ona je rekla da se nadala ovakvom ishodu.

- Ali strah je bio, da li će biti donesena ta odluka, nisam bila sigurna. Naravno da mi je lakše, napokon da bude presuda. Srećno ću saopštiti vesti ćerki, jer je ona čekala ovaj dan, da on dobije ono što je zaslužio - kazala je majka.

Na pitanje o stanju devojčice kratko je odgovorila.

- Ne može nikad biti dobro. Ja kažem njegova presuda je minimalna za ono što je ona doživela i sa čim će da se bori do kraja života - kazala je Aleksandra.

Ona je prokomentarisala da to što Jovanović nije prisustvovao izricanju presude predstavlja kukavički čin.

- Trebalo je da bude tu, jer je on to sve uradio, ali njegova odluka. Samo je pokazao da nije čovek. Trebalo je da bude tu, da čuje svoju kaznu - kazala je majka devojčice.

Presudu je prokomentarisao i devojčicin otac Robert.

- Mislim da je cela Srbija ovo iščekivala, tako da sam prezadovoljan presudom. Ja sam ovo iščekivao, sve vreme sam imao poverenje u sud. Mislim da je ovo najmerodavnija presuda koja je trebalo da bude za njega, s obzirom na to da je višestruki povratnik, da se ne bi desilo nekom drugom detetu kao što se desilo mojoj ćerki - kazao je otac.

On se zahvalio i Igoru Juriću, na čiju inicijativu je i donet zakon kojim je omogućena doživotna kazna zatvora.

- Hteo bih da zahvalim Igoru Juriću, on je veliki čovek, on je zaslužan za ovu kaznu, koju je Ninoslav Jovanović dobio, da njega nije bilo sigurno je da ovaj čovek ne bi dobio doživotnu kaznu zatvora - kazao je Robert.

Kako je rekla Tamara Antić, punomoćnik porodice, ova kazna bila je jedina adekvatna.

- Kazna na potpuno adekvatan način izražava stepen težine krivičnog dela za koji je optužen Ninoslav Jovanović, danas i osuđen, kao i stepen njegove krivice. Nadam se da će ovakva kazna doneti određeni mir maloletnoj devojčici, njenoj porodici i njenim roditeljima, a nadam se da će ovakva kazna imati efekat da se ovakva krivična dela u budućnosti neće dešavati, da se neće ponavljati, a naročito ne prema deci - kazala je.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Audi3 2018

    5. januar 2021 | 14:25

    Čestitam drzavi Srbiji sto je donijela ovaj zakon za takve osobe....

  • Sone

    5. januar 2021 | 18:07

    Presuda dozivotno izdržavanje? Ma treba mu presuditi po kratkom postupku

  • KU

    5. januar 2021 | 14:03

    Kaznili ga po zakonu pa šta bi još htela ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA