Odloženo suđenje Čabi i Alenu Cigleru, koji nije ni doveden iz pritvora: Sudija bolestan

Der i Cigler se terete za krivična dela teško ubistvo u saizvršilaštvu

  • 6
Caba Der, Alen Cigler Čaba Der i Alen Cigler Foto: Privatna arhiva, Grad Subotica

Pred Višim sudom u Beogradu danas je trebalo da počne suđenje plaćenom ubici Čaba Deru i Alenu Cigleru, koji se terete za ubistvo Nebojše Markovića na Banovom Brdu 5. januara 2019. godine. Međutim, suđenje je odloženo zbog bolesti sudije.

Novi termin suđenja zakazan je za 8. februar, a Alen Cigler nije ni doveden iz pritvora.

Deru se sudi u odsustvu, jer je u pritvoru u Budimpešti gde mu se sudi za ubistvo mađarskog biznismena u septembru 2018. godine, a pred beogradskim sudom ga zastupa advokat, koji mu je postavljen po službenoj dužnosti, piše Tanjug.

Saslušanje Dera u vezi sa ovim ubistvom trebalo bi da se obavi putem međunarodne pravne pomoći.

Na današnjem suđenju Cigler treba da iznese svoju odbranu uživo pred sudom, jer se on nalazi u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu. On se na pripremnom ročištu izjasnio da nije kriv.

Der je nakon bekstva iz Srbije uhapšen po poternici u Pragu početkom marta 2019. godine, odakle je izručen Mađarskoj.

Derova i Ciglerova žrtva, Marković, navodno je ubijen slučajno. Prema pisanju medija, njihova meta je zapravo bio njegov šurak Aleksandar Šarac, koji sredinom oktobra 2020. preminuo u bolnici nakon što je u sred dana upucan u garaži Tržnog centra Ušće na Novom Beogradu.

Šarac je ispitan ranije kao svedok u istrazi.

Der i Cigler se terete za krivična dela teško ubistvo u saizvršilaštvu i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Ubistvo Markovića zabeleženo je kamerom sa okolne zgrade, a na snimku se vidi kako zastaje automobil iz kojeg izlazi muškarac u beloj jakni, izvlači pištolj iz torbe i puca u njega, potom ulazi u vozilo i beži u nepoznatom pravcu.

Der je pre nepune tri godine izašao iz zatvora gde je robijao zbog ubistva kriminalca Branislava Jelačića 2004. godine.

Uhapšen je u Pragu 1. marta, a pored Srbije koja ga traži zbog ovog ubistva, njegovo izručenje su tražile i Španija i Holandija i Mađarska kojoj je izručen 18. jula.

Cigler je uhapšen u Subotici nedugo posle ubistva Markovića, a sumnja se da je on vozio automobil "punto" kojim se Der dovezao i pobegao sa mesta zločina.

I on je u oktobru 2018. godine izašao sa višegodišnje robije i tri meseca kasnije se opet našao iza rešetaka.

Video: Uznemirujući snimci s mesta gde je upucan Šarac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA