≫ 

Policija u Novom Sadu pronašla laboratoriju za uzgoj marihuane u stanu: Bujala u saksijama za cveće

M. S. je određeno zadržavanje do 48 sati

  • 3
Zaplena, zaplenjena marihuana Foto: MUP

Pripadnici policije u Novom Sadu uhapsili su M. S. (42) iz Čačka, zbog sumnje da je učinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Pretresom stana, u kome osumnjičeni neprijavljeno boravi, policija je pronašla ukupno 3, 7 kilograma sirove marihuane, u improvizovanoj laboratoriji za uzgoj ove biljke u veštačkim uslovima.

Pronađena je, takođe, kompletna oprema i sredstva za proizvodnju ovog narkotika, sasušena marihuana i digitalna vaga.

]

M. S. je određeno zadržavanje do 48 sati i biće priveden, uz krivičnu prijavu, u Više javno tužilaštvo u Novom Sadu.

Video: Beograđani u okolini Zrenjanina uzgajali konoplju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uroš

    13. januar 2021 | 12:23

    Zašto se uporno insistira na izrazu "laboratorija" kada govorimo o običnim "dark room" šatorima za uzgajanje biljaka koji se mogu (legalno) kupiti u svim specijalizovanim prodavnicama? Isto je i sa svetlom. Ne kažemo da se šampinjoni, klice (popularno u restoranima), baby kukuruz i slično uzgaja u laboratoriji. Drugo, 1,3kg sirovo... dobro nisu i saksije i zemlju merili. Na zapadu, profesionalni (legalni) uzgajivači na metar kvadratni (toliki je po slici ovaj šator - laboratorija) u veštačkim uslovima mogu da dobiju 400-500gr marihuane, znači profesionalci u komercijalnoj proizvodnji. Ovaj nesretnik ovde nema ni 200gr (samo cvetovi sadrže opijat THC). Zakon mora da se menja, da se napravi razlika šta je komercijalna proizvodnja a šta za lične potrebe. Ovako se hapse entuzijasti koji gaje za sebe dok dileri nastavljaju svoj posao dok se pravi privid da se nešto radi po pitanju suzbijanja trgovine narkoticima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA