• 2

Nišliji stizala manja penzija, pa saznao da je žrtva prevare: Sve vreme otplaćivao tuđi kredit

, Telegraf

Protiv pedesetogodišnjaka će biti podneta krivična prijava zbog zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanja službene isprave, a protiv ostalo dvoje za ista dela u pomaganju

  • 2
Banka, novac, kredit, dinari

Foto: Shutterstock

Niška policija u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, podneće krivične prijave protiv tri osobe osumnjičene da su od marta do juna 2018. godine, malverzacijama oštetili jednog niškog penzionera.

- Četrdesetsedmogodišnja žena lažno se predstavljala kao zaposlena u osiguravajućem društvu, primala zahteve za registraciju vozila i izdavala polise, a novac od uplata nije stavljala na račun firme, već ga je prosleđivala jednom poznaniku koji je radio u toj firmi i dao joj nalog za pristup bazi podataka. On je taj novac trošio za svoje potrebe, a da bi nadoknadio manjak u kasi, uzeo je namenski kredit koristeći dokumentaciju jednog Nišlije koji nije imao pojma da mu je račun zadužen - objašnjavaju naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

U tome mu je pomogao jedan pedesetdvogodišnjak, koji je pribavio ličnu kartu i ugovore i menice potpisao u ime oštećenog čoveka.

- On je primetio da mu se penzija isplaćuje sa znatnim umanjenjem, interesovao se za razlog što mu je penzijski ček lakši, i saznao da otplaćuje tuđi kredit. Obavestio je policiju pa se klupko razmotalo - kažu naši izvori.

Oni su proneverili sumu od 190.000 dinara. Policija je saopštila da će protiv pedesetogodišnjaka biti podneta krivična prijava zbog zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanja službene isprave, a protiv ostalo dvoje za ista dela u pomaganju.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ns

    Koče nadoknaditi štoje manje primao penziju, varalicama prodati nepokretnu imovinu a njima 20,god bajboka

  • DARKO 100%

    Kakva drskost😟

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima