≫ 

Velja Nevolja i njegova desna ruka Mare privedeni u Kotoru: Navodno bili gosti Zvicera

U Crnu Goru su ušli legalno a prema informacijama bezbednosnih službi ove zemlje, bili su gosti Radoja Zvicera, navodno, jednog od vođa "kavačkog klana"

  • 12
VEljaBelivuk

Printskrin: B92

Jedan od vođa navijača Partizana Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja i njegova desna ruka Marko Miljković Mare, privedeni su preksinoć u kotorsku policiju, pišu Novosti

Posle davanja izjave, u svojstvu bezbednosno-interesantnih lica, pušteni su na slobodu. Utvrđeno je da su u Crnu Goru ušli legalno, dan ranije, a prema informacijama bezbednosnih službi ove zemlje, bili su gosti Radoja Zvicera, navodno, jednog od vođa "kavačkog klana".

Bezbednosne službe dve zemlje pažljivo su "ispratile" ovaj susret, pogotovu što je do njega došlo u danima kada su godišnjice surovih likvidacija. U nedelju je bio pomen Zvicerovom kumu Marku Vukoviću (41), koji je brutalno ubijen 17. januara prošle godine na Bežanijskoj kosi na Novom Beogradu.

Vukoviću, koji je bio pomorac, ali i vlasnik firme za građevinu, ubice su pucale u glavu u džipu, pred suprugom i decom, dok je čekao još jedno dete ispred škole.

- Ovaj Kotoranin je hteo potpuno da se skloni od tih kontakata i tog sukoba dve zaraćene ekipe, pa je po povratku iz Belgije odlučio da se ne vraća u rodni grad, već da se nastani u Beogradu - navodi izvor Novosti:

- Nikada nije hapšen niti osuđivan. Povukao se u mirnije vode, pa je čak i sa kumom Zvicerom prestao da se druži. Putevi su im se razišli nekoliko godina ranije. Ubice to ili nisu znale ili im je bilo svejedno, jer se sumnja da je izgubio glavu baš zbog toga.

Kao direktnog izvršioca Vukovićevog ubistva policija je osumnjičila Nišliju Petra Jovanovića (46), zvanog Peca Pitbul. Interesantno je da Jovanović jedan od četvorice uhapšenih za pokušaj likvidacije Radoja Zvicera maja prošle godine u Ukrajini.

Teško ranjeni Zvicer se posle oporavka u bolnici u Kijevu, prema saznanjima Novosti,  vratio u rodni Kotor pre dva meseca. Po susretu sa dvojicom Beograđana, Belivukom i Miljkovićem, može da se zaključi da je počeo i da prima posete.

Pod lupom ali ne i pod istragom 

 

Dolazak u Crnu Goru dvojice Partizanovih navijača "pada" i u vreme godišnjice krvavog masakra u restoranu u Atini, kada su likvidirani Igor Dedović, jedan od navodnih vođa "škaljaraca" i njegova desna ruka Stevan Stamatović. Četvorica napadača otvorila su vatru pred njihovim ženama i decom i usmrtila ih na licu mesta.

Ovaj zločin, počinjen 19. januara prošle godine, još nije rasvetljen. Postoje indicije da su najmanje dvojica egzekutora, u međuvremenu, i sami ubijeni. Vode se kao nestali. Porodica je prijavila i nestanak Podgoričanina S. L., za koga se sumnja da je bio jedan od "tipera" likvidacije i da je ubicama dojavio kretanje žrtava.

Belivuk i njegov prvi saradnik Miljković, već izvesno vreme su pod "lupom" policije zbog sumnji da su u vrhu nove grupe koja tesno sarađuje sa "kavačkim klanom". Protiv njih se, međutim, u ovom trenutku ne vodi nijedan postupak. Njihov boravak u Crnoj Gori tamošnje bezbednosne službe sa pažnjom prate.

Video: Kućni pritvor Veljka Belivuka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    20. januar 2021 | 08:23

    Hapsi ih Dritane i ne vracaj ih u Srbiju to su Milovi cim su sa Kavcanima!!!

  • Laki

    20. januar 2021 | 08:29

    Kako su jadne ove policije, prate ih , privode, Boga mole samo da napuste njihovu teritoriju. U svakoj normalnoj državi ova dvojica ne bi bili ni predmet pisanja i interesovanja. Užas

  • Filip

    20. januar 2021 | 09:28

    Sta ima da ga prati policija kad sedi u lozi stadiona vojske sa direktorom policije?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA