Jutki odbijena žalba o odlaganju tromesečne zatvorske kazne

Bivši čelnik opštine Brus osuđen je zbog krivičnog dela nedozvoljene polne radnje

  • 9
Jutka, zatvor Ilustracija: Nikola Jovanović Printskrin: youtube/Insajder Video

Viši sud u Kruševcu odbio je žalbu o odlaganju tromesečne zatvorske kazne Milutina Jeličića - Jutke pravosnažno osuđenog za krivično delo nedozvoljene polne radnje.

U Osnovnom sudu u Brusu, koji je mesno nadležan za realizaciju kazne, navode za "Novosti" da su danas primili odluku više sudske instance, kao i da je "sledeći korak da se osuđeni Jeličić po pravosnažnosti rešenja Višeg suda uputi na izdržavanje kazne zatvora u trajanju od tri meseca".

Rešenjem bruskog suda najpre je 28. decembra 2020. godine, kao neosnovana, odbijena molba Jeličića za odlaganje.

- Na ovakvo rešenje Osnovnog suda u Brusu osuđeni Milutin Jeličić uložio je žalbu Višem sudu u Kruševcu koji je svojim rešenjem 20.januara 2021. godine odbio žalbu Milutina Jeličića kao neosnovanu. Spisi predmeta osnovnog suda odnosno rešenje o odbijanju žalbe Milutina Jeličića dostavljeni su ovom sudu dana 21.01.2021.godine - navode u Osnovnom sudu u Brusu.

Da podsetimo, bivši čelnik opštine Brus osuđen je zbog krivičnog dela nedozvoljene polne radnje, a oslobođen za krivično delo polno uznemiravanje, odnosno slanje SMS poruka u slučaju, gde je oštećena bila njegova bivša saradnica Marija Lukić.

Jutki, koji je sada opozicioni odbornik GG "Za moderan Brus" nakon skoro 20 godina vladavine, sudilo se pred Osnovnim sudom u Brusu i Osnovnim sudom u Kruševcu, gde je konačno slučaj i dobio svoj epilog, nakon žalbenog posutpka pred Višim sudom u tom gradu.

Milutin Jeličić Jutka Milutin Jeličić Jutka Printskrin: Youtube/RTV Brus

Kruševačka policija podnela je Osnovnom javnom tužilaštvu u Kruševcu krivičnu prijavu protiv Jutke u kojoj je bilo obuhvaćeno sedam žena još marta 2018. godine. Tužilaštvo je pokrenulo postupak samo u slučaju Marije Lukić istog leta, a suđenje pred Osnovnim sudom u Brusu pratile su brojne kontraverze.

Odlukom Vrhovnog kasacionog suda suđenje se premešta u Kruševac. Na presudu su se žalili i Jutkin tim i tužilaštvo, ko je tražilo jedinstvenu zatvorsku kaznu od sedam meseci.

Jeličić, koji je predmet interesovanja kruševačkog pravosuđa, ali i Višeg javnog tužilaštva - odeljenje za suzbijanje korupcije u Kraljevu, kaznu zatvora služiti u ćuprijskom zatvoru.

Video: Žrtva i zlostavljač na metar jedno od drugog: Jutka se nije usudio da pogleda Mariju Lukić u oči u tesnom hodniku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Smokvica

    21. januar 2021 | 16:07

    Smesna kazna....

  • Kotor

    21. januar 2021 | 16:03

    Zbog ovakvih smijrsnih presuda na se i desavaju ovakve stvari u Drzavi. Da je on i njemu slicni dobio zasluzenu kaznu od par godina bilo bi manje ovakvih uzasnih stvari inad zenama. Da li bi sudije davale ovako male kazne da su u pitanju njihove majke sestre ili djeca

  • E sad ce da te

    21. januar 2021 | 17:26

    Volkaju i ljupkaju u zatvoru!!! Pazi da ti ne ispadne sapun na kupanju!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA