Počelo ponovljeno suđenje bivšem pripadniku JSO za ubistvo brata Arkanovog telohranitelja

Željko Simeunović sumnjiči se da je pre 16 godina ubio Dalibora Mateovića

  • 0
Suđenje Zoranu Marjanoviću Foto: Nikola Tomić

U Višem sudu u Beogradu danas je počelo ponovljeno suđenje nekadašnjem pripadniku Jedinice za specijalne operacije (JSO) Željku Simeunoviću (52) povodom optužbi za ubistvo Dalibora Mateovića 2004. godine, starijeg brata Zvonka Mateovića - nekadašnjeg telohranitelja Željka Ražnatovića Arkana, pišu Novosti.

On je, kao i tokom prvog suđenja, negirao da je izvršio ovo ubistvo.

Sledeće suđenje je zakazano za 11. mart.

Simeunović je prvostepenom presudom bio osuđen na maksimanlnu kaznu za ubistvo od 15 godina zatvora, ali je tu odluku ukinuo Apelacioni sud i naložio ponavljanje suđenja.

Mateović je ubijen 6. februara 2004. godine u kafiću u Sremskoj ulici u Beogradu, a veruje se da je prava meta bio njegov brat, koji je, prema pisanju medija, sutradan trebalo da svedoči na suđenju za optuženima za ubistvo Ražnatovića 2000. godine.

Zvonko Mateović je na dan ubistva Arkana 15. januara 2000. godine bio jedini njegov telohranitelj koji je pucao i ranio u nogu Dobrosava Gavrića koji je tada ipak uspeo ga pobegne, mada je nekoliko dana kasnije uhapšen.

Gavrić je od 2006. godine opet u bekstvu, ali je osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Ražnatovića. Uhapšen je u Južnoafričkoj Republici, i čeka se odluka tamošnjeg pravosuđa o njegovom izručenju Srbiji, mada je on nedavno podneo još jedan zahtev za azil u toj zemlji.

Simeunović je optužen da je 6. februara 2004. godine, u bašti kafe-kluba u Sremskoj ulici ubio Dalibora Mateovića i teško ranio Slavišu Tomića, a onda se dao u bekstvo pritom pucajući na policjace, koji su mu uzvratili vatru.

Uspeo je da pobegne, ali je uhapšen je osam godina kasniije, tačije 2012. zbog razbojništva na Bulevaru Mihaila Pupina, 16. novembra 2010. godine tokom kojeg je odneto 11 miliona dinara, vlasništvo menjacnice „Pariz".

Dok je bio u pritvoru rasvetljeno je ubistvo Dalibora Mateovića.

Simeunović je takođe 14. jula 2017. godine bio pokušao da pobegne od zatvorske straže prilikom privođenja u Viši sud na suđenje za ubistvo Dalibora Mateovića.

Tada je prilikom izlaska iz "marice" odgurnuo jednog pripadnika službe za obezbeđenje i krenuo da beži. Međutim, brzom intervencijom četiri komadira Simeunović je savladan i odveden u sud.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA