≫ 

Velja Nevolja priveden na beogradskom aerodromu

Priveden je čim je sleteo u Beograd

  • 42
Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja Printskrin: B92

Veljko Belivuk, poznatiji kao Velja Nevolja, jedan od vođa navijača Partizana, priveden je danas oko 12 sati na Aerodromu Nikola Tesla u Beogradu, piše Blic.

U ovom trenutku kod spomenika Nikoli Tesli nalazi se nekoliko policijskih vozila.

Kako pišu mediji, pored Belivuka, priveden i Marko Miljaković Mare.

Oni su privedeni na povratku iz Crne Gore kada su sleteli na aerodrom u Beogradu. Obojica su privedena na informativni razgovor u vezi sa njihovim boravkom u Crnoj Gori.

Podsetimo, on je 27. januara saslušan u Specijalnom tužilaštvu u Podgorici, gde je dao izjavu u sklopu istrage koja se vodi zbog pokušaja njegove likvidacije u zgradi Aerodroma u Tivtu.

U zgradi Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) u centru Podgorice, 23. januara okončano je saslušanje trojice članova kriminalne grupe, koje je policija uhapsila zbog sumnje da su pripremali ubistvo na Velju Nevolju.

Specijalni tužilac Saša Čađenović uzeo je izjave od osumnjičenog Radovana Stanišića, Mila Jovanovića i izvesnog Markovića, kojima je nakon toga odredio pritvor do 72 sata.

Njima se na teret stavlja stvaranje kriminalne organizacije, nedozvoljeno držanje oružja i teško ubistvo u pokušaju, a predmet je u SDT-u zaveden pod oznakom "tajno".

Kako se saznaje, Belivuk je saopštio istražiteljima da ne zna šta bi mogao biti motiv napada na njega kao i da ne poznaje osumnjičene, a da je u Crnu Goru došao u privatnu posetu.

Oslobođen optužbi zbog ubistva na šinama

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio Belivuka i još dvojicu okrivljenih od optužbi za pomaganje u ubistvu Vlastimira Miloševića, koji je izrešetan na tramvajskim šinama u Ulici 27. marta 2017. godine.

Ovom odlukom Apelacioni sud je odbio žalbu tužilaštva i potvrdio prvostepenu presudu, kojom su sva trojica u maju 2018. godine bila oslobođena optužbi.

U obrazloženju odluke Apelacionog suda, između ostalog se navodi, da nijedan dokaz ne potvrđuje da je Belivuk imao bilo kakve veze sa kupovinom "mazde 626" niti da je znao za radnje koje su preduzimali Kojić i Miljković, kao ni da je postojao prethodni dogovor između njih to vozilo kupi.

- Takođe, ne postoji dokaz koji potvrđuje da su Miljković i Kojić imali saznanja da će Belivuk učestvovati u skidanju registarskih oznaka sa 'škode' i stavljanju tih oznaka na "mazdu" - stajalo je u obrazloženju.

Video: Kućni pritvor Veljka Belivuka u maju 2018.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA