≫ 

Mladić ubijen na Kanarevom brdu je Skoletov sin: Ko je bio Zoran Uskoković i kako je likvidiran?

Zoran Uskoković je ubijen 27. aprila 2000. u vatrenom okršaju u beogradskom naselju Vidikovac

  • 24

Mladić čije je telo rano jutros pronađeno u Borskoj ulici na Kanarevom brdu je sin Zorana Uskokovića Skoleta, nezvanično saznaje Telegraf.

Telo muškarca (22) koji je ubijen rano jutros na Kanarevom brdu pronađeno je u lokvi krvi kod magacina jednog supermarketa u Borskoj ulici.

Ubica je navodno sačekao žrtvu da parkira automobil i krene peške, da bi potom ispalio nekoliko metaka u njega i pobegao sa mesta zločina.

Telo muškarca pronašli su rano jutros, oko pola šest, radnici pekare koja dostavlja hleb supermarketu i radnici tog marketa koji su došli do rampe da preuzmu robu.

Ko je bio Uskoković?

Podsetimo, Uskoković je ubijen 27. aprila 2000. u vatrenom okršaju u beogradskom naselju Vidikovac. Sa njim je poginuo i njegov telohranitelj, policajac Miloš Stevanović. Likvidaciji je prethodila jurnjava automobilima, a na njihov automobil pucano je iz "audija" u pokretu. Ispaljena je kiša metaka iz "kalašnjikova" i pištolja i pravo je čudo da niko od prolaznika nije stradao u unakrsnoj vatri pošto se sve odigravalo oko 16 sati.

Napadači su, pošto su likvidirali Uskokovića i telohranitelja, pobegli i kasnije je pronađeno zapaljeno vozilo iz kog je pucano.

Samo dva dana pre Uskokovićeve egzekucije, na zgradu na Ceraku, u kojoj je živeo sa suprugom u dvoje dece bačena je ekplozivna naprava. U vreme eksplozije Uskoković i ukućani su bili u stanu.

Niko od njih nije povređen, a u stanu čak nije bilo ni materijalnih oštećenja jer je Uskoković pre toga promenio stolariju, ugradio blindirana vrata i prozore, kao i video-nadzor. I dok je policija još istraživala vruće tragove na mestu eksplozije, Uskoković je likvidiran.

Pominjao se kao organizator Arkanovog ubistva

Zoran Uskoković, se od 15. januara 2000. godine, kada su u „Interkontinentalu“ ubijeni Željko Ražnatović Arkan, Milenko Mandić i Dragan Garić, pominjao kao jedan od organizatora trostruke likvidacije, prenosili su mediji.

U poslednjem intervjuu koji je dao Uskoković je, između ostalog, rekao da mu je neprijatno zbog toga što putem medija mora da demantuje glasine o svojoj umešanosti u zločin.

"Čitav Beograd zna da smo Arkan i ja imali zajedničke poslove vezane za fudbal, da smo ulagali u dobre igrače, ali da smo sarađivali i u drugim poslovima. Bili smo dobri prijatelji. Nikada nismo razmenili ružnu reč, niti dolazili u situaciju da se zbog nečega posvađamo. Kad je Arkan ubijen, zvao sam i Cecu i Mandićevu porodicu da izjavim saučešće. Dao sam umrlice prijateljima. Niko od uhapšenih za ubistvo u istrazi me nije pomenuo - rekao je Uskoković u intervjuu koji je dao oko mesec i po dana posle ubistva Željka Ražnatovića Arkana, po povratku u Srbiju iz inostranstva, gde je bio u vreme atentata u „Interkontinentalu“.

Učestvovao u pripremi likvidacije?

Ipak, kako je rekao Dragan Nikolić Gagi u izjavi za Kurir, on i Zoran Uskoković Skole blisko su sarađivali sa Željkom Ražnatovićem Arkanom, kao i da je Skole postao toliko blizak s Arkanom da mu je Ražnatović dozvolio da se služi njegovim imenom. Gagi je iz zatvora Zabela, u kom služi kaznu, potvrdio da je Skole Ceci izjavio saučešće, ali je otkrio i da je Skole učestvovao u pripremi likvidacije. Na dan ubistva on je, prema Nikolićevim rečima, bio u Nemačkoj i u telefonskom razgovoru insistirao da Arkan bude ubijen baš tog dana u hotelu.

Jurili ga po Španiji, Švedskoj i Makedoniji

U Uskokovićevom ubistvu su učestvovali Sretko Kalinić, Mile Luković Kum, Nikola Bajić, Miloš i Aleksandra Simović, Vladimir Milisavljević, Milan Jurušić Jure i Dušan Krsmanović. Uskokovićeva majka Milosava na suđenju je kazala da su ubice njenog sina jurile po Španiji, Švedskoj i Makedoniji.

Povezivan sa više ubistava inspektora i načelnika

Uskoković je 1992. godine bio osumnjičen za učešće u ubistvu Branislava Perovića, inspektora Trećeg odeljenja u kafiću "Bakardi". Oslobođen je za to, ali je kružila priča da su Dejan Zoraja i Dejan Jakšić za novac preuzeli krivicu. Povezivan je i sa ubistvima Milorada Vlahovića Vlaje, savetnika u UKP MUP Srbije i Dragana Simića, načelnika OUPO Savski venac, ali nisu prikupljeni dokazi da bi se našao na optuženičkoj klupi.

Takođe je dovođen u vezu i sa trgovinom narkoticima i prodajom ukradenih automobila, ali i švercom cigareta i nafte.

Video: Kamere snimile ubistvo Srbina: Mladići Milanu prevrnuli džepove pa ga likvidirali

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ooo

    30. januar 2021 | 10:31

    Pa kako? Ja sam ga često viđao u čitaonici i biblioteci

  • Nina

    30. januar 2021 | 10:36

    Baš divna porodica 🙄

  • Marina

    30. januar 2021 | 10:49

    Šteta za njegovu mladost. Bez obzira na sve i šta je radio ja mislim na njegovu majku. Štrašno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA